“Nekad nesūdzos par ražu pat visnelabvēlīgākajā vasarā”; kā pareizi stādīt tomātu stādus

Tomāti ir viens no daudzu dārznieku un vasaras iedzīvotāju iecienītākajiem dārzeņiem. Bet, lai iegūtu labu ražu, jums ir nepieciešams pareizi stādīt stādus pastāvīgā vietā.

 

Stādu stādīšana tiek uzskatīta par atbildīgu un svarīgu procesu, pats stādīšanas process nav darbietilpīgs vai sarežģīts, taču ir nelieli noteikumi, lai radītu komfortablus apstākļus un nodrošinātu pienācīgu aprūpi. Ar labu aprūpi un pastāvīgu uzmanību pēc pārstādīšanas atklātā zemē siltumnīca dos bagātīgu ražu.

Dažādos reģionos stādu stādīšanas laiks pastāvīgā vietā atšķiras. Termiņu ievērošana un labi stādi ir garantija, ka transplantācijas darbi tiek veikti pareizi, pretējā gadījumā stādi iesakņojas, saslims un nesīs augļus.

Bet svarīgs ir ne tikai stādīšanas laiks, bet arī pareiza stādu atrašanās vieta stādīšanas laikā, rūdīšana, dobes sagatavošana, siltumnīcas stādu stādīšanai, augsnes sagatavošana, ja ievēro visus ieteikumus, tikai tad var gūt panākumus audzēšanā tomāti.

Vienkārši, bet ļoti efektīvi! Kāpēc pieredzējuši dārznieki vienmēr izmanto ķiplokus, laistot telpaugus?

Kopš rudens gatavoju dobes tomātiem. Es noņemu visas augu atliekas, pievienoju humusu un koksnes pelnus un izroku. Es nekad neievedu svaigus kūtsmēslus, jo tas radīs tikai galotnes un nepietiks tomātu.

Lasi vēl: “Viņš ir melis!” – dzejnieci Magoni Rīgā sagaida nepatīkami pārsteigumi viens pēc otra…

Pavasarī es to atkal izroku, dezinficēju un apleju ar kālija permanganāta šķīdumu. Ja iespējams, es mainu augšējo slāni uz jaunu. Pavasarī es nepievienoju mēslojumu rakšanai, tikai katrā bedrē.

Pirms paredzētā stādīšanas datuma es iznesu stādus ārā vairākas stundas, katru dienu palielinot ilgumu. Tā kā pārāk asas temperatūras izmaiņas, salīdzinot ar istabas temperatūru, noslogos stādus un palēninās to attīstību.

Tomātus stādu ap 10.maiju, augošā mēness laikā, nekad nestādītu pilnmēness vai jaunā mēnesī. Lai augsne ātrāk sasiltu, 12 dienas pirms stādu stādīšanas dobes papildus pārklāju ar plēvi.

Lasi vēl: “Vienkāršākā un gardākā vaniļas rullīša recepte!”; Kūst mutē! Ļoti maiga un krēmīga

Stādīšanas blīvumu uzturu tādu, kāds nepieciešams izvēlētajai šķirnei, nebiezinu, lai katram krūmam pietiek normālā apgaismojuma un gaisa.

Stādot stādus, nepieciešama ne tikai gaisa, bet arī augsnes temperatūra. Jo zemāka ir augsnes temperatūra, jo sliktāk stādi augs un attīstīsies. Aukstā augsnē iestādītie stādi slikti augs, ilgi iesakņojas, un barības vielas netiks uzsūktas.

Turpini lasīt, kas jādara tālāk, nākošajā lapā

Leave a Comment