Neizturams karstums Tuvojas! Sinoptiķi brīdina tuvākajās dienās gaisa temperatūra pārsniegs +30 grādus

Pēc svētku svinēšanas Jāņos Latvijā tiek prognozēts pārsvarā saulains laiks, kas radīs patīkamu atmosfēru tuvākajās dienās. Sinoptiķu jaunākās prognozes liecina, ka gaiss pakāpeniski sāks kļūt siltāks, un temperatūra pieaugs līdz pat karstām vasaras dienām.

Šīs pozitīvās izmaiņas laikapstākļos būs jūtamas visā valstī, sniedzot iespēju baudīt dabas skaistumu, pludmales priekus un āra aktivitātes. Ar katru dienu saule spīdēs spožāk, un debesis būs skaidras, ļaujot pilnībā izbaudīt vasaras sezonu.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Sinoptiķi norāda, ka nākamajās dienās karstums strauji  pieņemsies spēkā, tāpēc iedzīvotājiem ieteicams parūpēties par pietiekamu šķidruma uzņemšanu un pasargāt sevi no saules staru ietekmes, lai izvairītos no pār****anas un saules d****na. Tomēr ir arī nepatīkamā puse, jo karstums var kļūt neizturams.

Trešdienas pēcpusdienā Latvijas teritorijā gaidāms ievērojams gaisa temperatūras pieaugums. Sinoptiķi prognozē, ka termometra stabiņš dažviet pacelsies līdz pat +26..+29 grādiem pēc Celsija. Šīs vasarīgās siltuma vēsmas būs jūtamas lielākajā daļā valsts.

Tomēr jūras piekrastē, pateicoties vēsākajam ūdenim un brīzei, gaisa temperatūra būs zemāka – tur tā nepārsniegs +23 grādus. Tādēļ, ja plānojat pavadīt laiku pie jūras, rēķinieties ar šiem nedaudz vēsākajiem apstākļiem, kamēr pārējā Latvijas daļā valdīs īsts vasaras karstums.

Šāds temperatūras sadalījums ir tipisks šādam gada laikam, kad piekraste bieži vien saglabā vēsumu salīdzinājumā ar iekšzemes teritorijām.

Sinoptiķi aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, ilgstoši uzturoties saulē, un atcerēties parūpēties par pietiekamu šķidruma uzņemšanu, lai izvairītos no pārkaršanas.

Turklāt tiek ieteikts izvairīties no aktīvām fiziskām nodarbēm dienas karstākajās stundās, īpaši iekšzemes reģionos, kur temperatūra sasniegs savu maksimumu.

Sinoptiķi ir izplatījuši brīdinājumu par gaidāmo karstuma vilni, kas Latvijā sāksies no ceturtdienas. Šī diena iezīmēs periodu, kad temperatūra ievērojami paaugstināsies, radot īpaši bīstamus apstākļus. Lielākais karstums sagaidāms tieši no ceturtdienas, un tieši no šīs dienas būs īpaši jāuzmanās vairāku iemeslu dēļ.

Gaidāms, ka dienas laikā temperatūra pārsniegs +30 grādus pēc Celsija, kas var izraisīt karstuma viļņus.

Ā*** iesaka šiem cilvēkiem īpaši rūpīgi sekot līdzi savai pašsajūtai un izvairīties no ilgstošas uzturēšanās saulē.

Tieši tāpat, pastāv risks, ka karstums var izraisīt sausumu un palielināt ug****mību mežos un laukos. Līdz ar to iedzīvotāji tiek aicināti būt uzmanīgiem, rīkojoties ar uguni, un ievērot visus ugu****bas noteikumus. Nepiesardzīga rīcība ar uguni vai nesankcionēta dedzināšana var izraisīt plašus ugu****us, kuru dzēšana karstuma laikā ir īpaši sarežģīta.

Tomēr stāsts ar to nebeidzas, jo pati karstākā diena ir gaidāma piektdien un saistībā ar šo, sinoptiķi jau steigšus paziņojuši vairākas lietas, kuras noteikti jāņem vērā pilnīgi ikvienam:

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment