Ne tikai šimpanzes: 7 dzīvnieki, kas pārsteidz ar “cilvēcīgu” uzvedību

Cilvēki sevi bieži uzskata par unikāliem savās spējās un uzvedībā. Tomēr daudziem dzīvniekiem, sākot ar kukaiņiem un beidzot ar lieliem zīdītājiem, piemīt cilvēkam līdzīgas iezīmes.

Mēs jums pastāstīsim par dzīvniekiem, kuri izrāda apbrīnojamu uzvedību, kas var šķist biedējoši cilvēcīga.

Šimpanzes

Šimpanzēm, mūsu tuvākajām radiniecēm, ir tās pašas piecas personības pamatīpašības, kas cilvēkiem: apzinīgums, atvērtība, patika, ekstraversija un neirotisms. Zinātnieki ir arī atklājuši, ka šimpanzes ar patīkamākām personībām veido spēcīgākas sociālās saites un dzīvo ilgāk.

Zināms, ka novecojošās šimpanzes, tāpat kā vecāka gadagājuma cilvēki, izvēlas jēgpilnāku saskarsmi ar veciem draugiem. Tās kopē cilvēku uzvedību, piemēram, aplaudēšanu un skūpstīšanos, un iesaistās teritoriālajos karos.

Gorillas

Gan savvaļā, gan nebrīvē gorillām piemīt cilvēka personības iezīmes. Tās izmanto sejas izteiksmi un žestus, lai sazinātos, un izjūt prieku, empātiju un skumjas.

Dažādām gorillu populācijām ir atšķirīgas personības. To kultūras iezīmes mainās dažādās grupās, piemēram, kalnu gorillu un rietumu zemienes gorillu grupās.

Lasi vēl: Kā palielināt zemeņu ražu ar jodu: lietošana un ieguvumi

Delfīni

Delfīni ir pazīstami ar savu inteliģenci un sabiedriskumu. Tiem piemīt tādas personības iezīmes kā atvērtība, sabiedriskums un pretimnākšana.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Interesanti, ka delfīniem piemīt unikāla īpašība – tie ir orientēti uz mērķi, apvienojot mierīgumu un apzinīgumu. Viņi mijiedarbojas un veido attiecības tāpat kā cilvēki, kam ir svarīga nozīme viņu personības attīstībā.

Par dažiem pārsteidzošiem piemēriem lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment