NASA izplatījusi paziņojumu jau uz rītdienu, 2.februāri visiem pasaules iedzīvotājiem! Tuvojas gigantisks asteroīds

Asteroīdu nenovēršamā tuvošanās Zemei pastāvīgi piesaista ievērojamu plašsaziņas līdzekļu uzmanību, un tas ir pamatoti, jo to iespējamā sadursme rada nopietnus draudus, kas var izraisīt katastrofālu notikumu.

Pēdējos novērojumos Amerikas Savienoto Valstu Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde ir uzsvērusi, ka Zeme tuvākajā laikā piedzīvos asteroīdu tuvumu.

Saskaņā ar NASA analīzi, kopumā pieci milzīgi asteroīdi pašlaik virzās uz mūsu planētu, un viens no tiem rīt pietuvosies vistuvāk Zemei. Paredzams, ka nozīmīgākais no šiem debess ķermeņiem, proti, Asteroīds 2008 OS7, pietuvosies Zemei 2024. gada 2. februārī aptuveni 2 850 000 kilometru attālumā.

Kā norādījusi NASA Asteroīdu novērošanas nodaļa, šī asteroīda izmēri ir salīdzināmi ar sporta stadiona izmēriem. Neskatoties uz to, bažām nav pamata.

 

Lasi vēl: Mūžībā devās “Animācijas brigāde” vadītājs Māris Putniņš; Viņa sieva atklāti runā par viņa dzīves pēdējām dienām

Saskaņā ar NASA atklājumiem lielākajai daļai zemei ​​tuvu esošu objektu uzrāda orbitālās īpašības, kas attur to tuvošanos Zemei, tādējādi neradot būtisku trieciena risku.

Tomēr ierobežotai šo debess ķermeņu apakškopai, kas pazīstama kā potenciāli bīstamie asteroīdi, ir nepieciešama pastiprināta pārbaude un modrība.

NASA papildus ir izdevusi brīdinājumu par četriem citiem asteroīdiem ar ievērojami mazākām proporcijām, kas ir aptuveni līdzvērtīgas dzīvojamās mājas vai lidaparāta izmēriem.

NASA pārvaldītā vietne Asteroid Watch uzrauga Zemes tiešā tuvumā esošo asteroīdu un komētu trajektorijas.

Šajā tiešsaistes platformā ir redzama būtiska informācija, piemēram, tuvākās pieejas datums, paredzamais diametrs, relatīvais izmērs un attālums no Zemes katrā tikšanās reizē. Izsekošanas iespējas attiecas uz asteroīdiem, kas atrodas līdz 7,5 miljonu kilometru attālumā no mūsu planētas.

 

Leave a Comment