Mūžībā devās “Animācijas brigāde” vadītājs Māris Putniņš; Viņa sieva atklāti runā par viņa dzīves pēdējām dienām

Mūžībā devās “Animācijas brigāde” vadītājs Māris Putniņš. Viņa sieva atklāti runā par viņa dzīves pēdējām dienām. Kas notika? 

Sarunā Rožlapa atklāj, ka Māris aizgājis slimības dēļ. “Tas bija ļauns vēzis… Līdz pēdējai minūtei viņš cerēja, ka kļūs labāk. Ārsti cīnījās par Māras dzīvību un darīja visu, lai to padarītu labāku. Es viņiem par to pateicos.”

Viņa turpina: “Pēdējais brīdis pienāca ļoti ātri, lai gan mēs ģimenē zinājām, ka tas galu galā pienāks. Paldies Dievam, tas nebija ilgi un sāpīgi. (..) Mans lolotais putnu biedrs ir devies ceļā, lai atkal satiktos ar saviem bijušajiem līdzgaitniekiem un tautiešiem armijā.

Māris Putniņš, dzimis 1950. gada 20. jūlijā, diplomu ieguvis Valsts Leļļu teātra aktieru studijā. Turklāt viņš ieguvis izglītību prestižajā Valsts Mākslas akadēmijā un ievērojamajā Liepājas Pedagoģiskajā institūtā.

Putniņš savu profesionālo ceļu aizsāka 20. gadsimta 70. gadu vidū spēlfilmu sfērā, iejūtoties aktiera lomā. Pēc tam 20. gadsimta 80. gados viņš iekļuva latviešu leļļu animācijas tradīciju sfērā.

 

Lasi vēl: Bagātības kods: kā dzimšanas datums ietekmē cilvēka panākumus. Uzzini, vai tev ir lemts tikt pie turības!

Māris Putniņš bija daudzpusīga personība, kas izcēlās dažādās radošās jomās. Viņš bija slavens kā rakstnieks, mākslinieks, scenārists un producents. Jo īpaši viņš ir uzrakstījis sešas aizraujošas piedzīvojumu romānu sērijas ar nosaukumu “Mežonīgie pīrāgi”.

Turklāt viņa literārā meistarība aptvēra arī dramaturga sfēru, viņa darbus iestudējot tādās prestižās vietās kā teātris “Kabata”, Latvijas Leļļu teātris un Rīgas Latviešu biedrības namā.

Putniņš savus talantus demonstrēja arī Liepājas teātrī un leļļu filmu studijā “Animācijas brigāde”. Viņš piedalījās kā scenāriju rakstnieks, mākslinieks, mūzikas komponists un producents daudzām animācijas un mākslas filmām, tostarp tādiem atzinību guvušiem seriāliem kā “Avārijas brigāde” un “Munk un Lemijs”.

Turklāt viņš Liepājas teātrī iestudējis divas ievērības cienīgas izrādes, proti, “Ei, tu klāt!” (1977) un “Zemes valstība” (1981). Sadarbībā ar Jāni Cimmermani Putniņš veidojis ievērojamo spēlfilmu “Džimlai rūdi rallallā” (2014).

 

Leave a Comment