Mūžībā devies pazīstamais Latviešu vēsturnieks, par to pavēstījusi viņa dzīvesbiedre

Mūžībā devies ievērojamais vēsturnieks un vēstures skolotājs Rīgas Angļu ģimnāzijā un Rīgas Doma korskolā.

Ievērojamais vēsturnieks un vēstures skolotājs Rīgas Angļu ģimnāzijā un Rīgas Doma korskolā Artis Bukss ir devies mūžībā (dzim.1966. gada 12. aprīlis – mir.2023. gada 2. augusts), paziņoja viņa dzīvesbiedre Inga Damskalne.

 

Lasi arī: Lieliski jaunumi: No oktobra plāno samazināt siltumenerģijas apgādes tarifu šajā Latvijas pilsētā

Lasi arī: Nepatīkama informācija autovadītājiem; daudzi šoferīši ļoti dusmīgi un apbēdināti

Inga Damskalne “Facebook” vietnē raksta: “Mīļo Bucīt, Tu biji labākais tētis mūsu BB un stiprais atbalsts visu šo laiku. Šodien Tu pievienojies vēsturnieku klubiņam debesīs, ar apmierinātu sejas izteiksmi un tā, kā biji vēlējies, “lai tas ir kā klikšķis, kad izslēdz gaismu”.

Mīlam Tevi mūžībā un skumstam šeit palikdamas bez Tava atbalsta, dzirkstošā (un reizēm tik senilā) humora, drošā pleca un sarunām. Lai Tev gaiši un uz tikšanos!”

 

Arta Buka kolēģis, vēsturnieks un pedagogs Valdis Klišāns sacīja, ka viņš aizsaulē “aizgāja viegli un pilnīgi negaidīti visiem, kas bijām kopā ar viņu pēdējā dienā. Līdz pēdējam brīdim triecām vēsturnieku jociņus, ar kuriem viņš bija slavens. Ļoti grūti domāt ka tas viss BIJA”.

Artis Buks aktīvi darbojies vēstures izdošanā, veidojot enciklopēdisku vēstures vārdnīcu jauniešiem, kas publicēta žurnālā “Domuzīme”, vietnē “Satori” un citur.

Viņa pētnieciskās intereses bija saistītas ar baltu aristokrātijas attīstību, izglītības vēsturi, Latvijas valsts veidošanās procesiem 20. gadsimta sākumā. Buks pieķērās pie moto: “Zinātne nespriež, labi vai slikti, zinātne izmeklē.”

Arī svarīgi: Atklājas, kā Raimonds Pauls gatavojies savas mīļās sievas pēdējiem mirkļiem: “Tas nav nācis neplānoti un pēkšņi.”

Leave a Comment