Mūžībā devies Latvijā svarīgs cilvēks; Ventspils ziņo par sēru vēsti

Venstpils Augstskola ziņo par sēru vēsti. Profesors Juris Baldunčiks, viens no Ventspils Augstskolas Tulku ielas iemītniekiem, jūlija pēdējā trešdienā ir devies mūžībā. 

Skaudri apzināties, bet esam zaudējuši izcilu Latvijas valodnieku saimes terminologu, pedagogu, leksikogrāfu un tulkotāju. Tomēr varam būt pateicīgi un lepni, ka mums bija tā iespēja piedzīvot un baudīt profesora Jura Baldunčika sabiedrību, lekcijas, pienesumu zinātnē un arī humoru.

Profesors 1977. gadā beidzis Latvijas Valsts universitātes Svešvalodu fakultātes Angļu valodas un literatūras nodaļu. Pēc absolvēšanas strādājis Zinātņu akadēmijas Valodas un literatūras institūtā gan kā jaunākais, gan arī kā vecākais zinātniskais līdzstrādnieks un institūta direktora vietnieks zinātniskajā darbā, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Skumjš paziņojums: Mūža miegā devies Latvijā ievērojams cilvēks datorzinātnē

Viņš strādājis arī kā Zinātņu akadēmijas Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktora vietnieks zinātniskajā darbā un projektu vadītājs, kā arī kā Latvijas Valsts universitātes Psiholoģijas un pedagoģijas fakultātes docētājs.

Kopš 1997. gada kuplinājis Ventspils Augstskolas docētāju saimi, sākumā kā asociētais profesors, vēlāk bijis arī Anglistikas katedras vadītājs. Kopš 2006. gada bijis Ventspils Augstskolas profesors. Līdz 2014. gadam vadījis Ventspils Augstskolas Lietišķās valodniecības centru, bet no 2013. līdz 2015. gadam vadījis arī Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisiju.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment