Kariņš paziņo, ka iespējams jau augustā šī cilvēku grupa saņems atbalstu šādā apmērā!

AS “Latvijas gāze” klienti, kas norēķiniem izmanto izlīdzināto maksājuma metodi, atbalstu cenu sadārdzinājuma dēļ varētu saņemt jau augustā, vēstīja Latvijas Televīzija.

Šādu priekšlikumu uz nākamo valdības sēdi, kas gaidāma 9.augustā, gatavos Ekonomikas ministrija.

Vienlaikus Ministru prezidents Krišjānis Kariņš intervijā LTV atgādināja, ka nevar paļauties tikai uz valdību, jo tā nespēs 100% apmērā kompensēt visu.

Lasi vēl: Mūžībā devies Latvijā svarīgs cilvēks; Ventspils ziņo par sēru vēsti

Tādēļ arī katram sabiedrības loceklim ir jāmeklē iespējas individuāli rast risinājumus, kā saprātīgi apieties ar pieejamiem energoresursiem, katram pašam arī pietaupot.

Labklājības ministrs Gatis Eglītis uzskata, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai nevajadzētu apstiprināt jaunos “Latvijas gāzes” tarifus. Tie gan saistītajiem lietotājiem jeb mājsaimniecībām jau stājušies spēkā no 1.jūlija – “Latvijas gāze” šī veida tarifus maina divas reizes gadā, tos publicējot 10.jūnijā un 10.decembrī., raksta jauns.lv.

Tāpat labklājības ministrs uzskata, ka valstij ir jāsamazina Kremļa ietekme uz “Latvijas gāzi” un “Gaso” caur akcionāru sastāvu. Par šo tematu jau esot diskutēts koalīcijā, un Eglītis arī neizslēdza iespēju virzīties uz uzņēmuma nacionalizāciju.

“Tas ir kā virziens. Nu, mums ir jārisina problēma. Mums ir jārisina problēma, ka mūsu gāzes sektoru, gāzes saimniecību joprojām pārvalda de facto akcionāri, kuri ir no Krievijas,” sacīja labklājības ministrs.

Jauns.lv

Leave a Comment