Mūsu senču ticējumi: ko nevajadzētu darīt 10. jūnijā, lai nepaliktu vientulībā uz visu mūžu

10. jūnijā ir aizliegts:

Aizliegts zvērēt, noskaidrot attiecības – apustulis Karps kā miermīlīgs cilvēks nemīlēja strīdus. Miera pārkāpēji varēja iedzīvoties ilgstošā nemieru joslā.

Pārstādīt augus jaunos podos vai uz jaunām vietām – visticamāk, tie neiesakņosies.

Slinkums, ilga snaušana vai gulēšana gultā – jūs varētu palaist garām veiksmi un laimi.

Staigāt netīrās drēbēs, atrasties nekārtīgā mājā. Karpova dienā vajadzēja no rīta sakopt māju, sakārtot sevi, uzvilkt tīras drēbes. Šādā gadījumā var sagaidīt, ka laime neatstās šādu māju.

Tīriet māju pēc saulrieta. Kopā ar atkritumiem un netīrumiem jūs varat netīšām iznest mājas gariņu un atstāt māju bez aizsardzības no ļauniem cilvēkiem.

Ēd jebkuru zivi, izņemot karpu. Ja pārkāpsiet aizliegumu, finanses atstās uz ilgu laiku. Iespējams, līdz nākamajai karpu dienai.

Pārmest, pazemot, norāt cilvēkus par kļūdām. Ja pārkāpsiet aizliegumu, varat nonākt līdzīgā situācijā.

Aizdot naudu. Karpova diena ir slikta jebkādām naudas manipulācijām. Tomēr, ja kāds lūdz iedot viņam naudu, jūs nevarat atteikties. Jums tikai jāizvēlas cits laiks.

Lasi vēl: Latvijas astrologs prognozē valstij ko sliktu tieši šajā nozarē; vai ir pamats satraukumam?

Skriešana pakaļ kādam. Tā jūs varat palaist garām labklājību.

Karpova dienā ir aizliegts zīlēt, mēģinot paredzēt savu likteni. Aizliegums galvenokārt attiecas uz neprecētām meitenēm, kuras sapņo satikt savu otro pusīti. Ja rīkosieties pretēji senču rīkojumam, visu gadu varat pavadīt vienatnē.

Daudzi cilvēki joprojām tic un ievēro tradīcijas, jo tās veido nozīmīgu kultūras un sabiedriskās dzīves daļu.

Tradīcijas bieži vien sniedz cilvēkiem piederības sajūtu un veido kopienas identitāti, tās nodrošina saikni ar pagātni un palīdz saglabāt vērtības un uzskatus, kas tiek nodoti no paaudzes paaudzē. Šīs tradīcijas var būt saistītas ar reliģiju, ģimenes dzīvi, gadalaikiem un citiem svarīgiem notikumiem.

Leave a Comment