“Murgs sāksies 21. decembrī un ilgs pat 25 dienas no vietas” : sinoptiķi stāsta, kas mūs sagaida jau drīz

Meteorologi ir pastāstījuši par gaidāmo klimatisko parādību, kas ilgs gandrīz visu nākamo mēnesi. Pēc meteorologu teiktā, tas būs klimatiskais murgs, kuram vajadzētu sākties jau 21. decembrī. Taču situācija šajā periodā mainīsies.

Saskaņā ar Gismeteo speciālistu prognozēm tuvākajā laikā gandrīz visos Austrumeiropas reģionos vajadzētu sākties jaunam klimatiskajam periodam.

Pēdējās nedēļās šo Eiropas daļu bija pārņēmis liels sniega daudzums un liels sals. Temperatūra bija zemāka par normu uzreiz par 10 grādiem pēc Celsija, un dažviet termometra stabiņi noslīdēja līdz pat mīnus 20 grādiem pēc Celsija.

Tomēr pagājušās nedēļas beigās Austrumeiropu pārņēma siltums, kā rezultātā termometru rādītāji pakāpeniski sāka celties uz augšu. Taču tuvākajās dienās svārsts pagriezīsies pretējā virzienā – uz nenormālu siltumu. Un šādas pārmaiņas radīs jaunas klimatiskās šausmas.

Tāpēc sinoptiķi brīdina, ka līdztekus plusa temperatūrai gaidāma pastāvīgu nokrišņu parādīšanās slapja sniega un pat lietus veidā. Piemēram, Rīgā sasalstošs lietus un slapjš sniegs sāks snigt jau no 21. decembra.

 

Ja pirmdiena vēl būs bez nokrišņiem, tad lietusgāzes nāks visu nedēļu katru dienu. Un ar nedēļas nogali nokrišņi nebeigsies. No 24. decembra meteorologi prognozē, ka temperatūra atgriezīsies mīnusos, un tad lietusgāzes nomainīs pilnvērtīgas snigšanas.

Lasi vēl: Latvijas lielāko banku klientiem no kontiem pazūd nauda; banka skaidro notikušo un to, kas gaida pārējos

Tiek norādīts, ka snigs katru dienu dažādās pakāpēs līdz pat janvāra vidum, tas ir, 25 dienas pēc kārtas. Un šajā laikā sniega sanesumu augstums Austrumeiropas reģionos vispirms samazināsies, bet pēc tam atkal sāks pieaugt, padarot tos vēl lielākus.

Lasi vēl: Šīs trīs zodiaka zīmes 2023. gada 22. decembrī saņems labas ziņas no Visuma un tās būs izbrīna vērtas

Un parastajam sniegam pievienosies ledus, kas draud kļūt par īstu murgu gājējiem.

Sinoptiķis atklāj, kāds laiks gaidāms uz Ziemassvētkiem. Vai tie būs balti, vai tomēr pelēki? Kā zināms Latvijai tuvojas spēcīgs ciklons. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment