“Murgs sāksies 21. decembrī un ilgs pat 25 dienas no vietas” : sinoptiķi stāsta, kas mūs sagaida jau drīz

Pēc sinoptiķa Jāņa Trallis teiktā, tiek prognozēts, ka 24.decembrī lielāko Latvijas teritorijas daļu apņems sniegs. Savukārt 25.decembrī iespējama temperatūras paaugstināšanās robežās no +3 līdz +7 grādiem.

“Tuvākajās dienās gaidāms nedaudz vēsāks laiks ar lietu un sniegu. Sinoptiķis šobrīd prognozē, ka 24. decembrī sniegs klās gandrīz visu Latviju, bet 25. decembrī gaiss var iesils līdz +3. .+ 7 grādi.

Mainīgs un lietains laiks turpināsies līdz gada beigām un, iespējams, ilgāk,” mikroblogošanas vietnē “Twitter” raksta Jānis Trallis.

Ziemā vētras var būt diezgan biežas, it īpaši dažādās ziemeļu platuma grādos, tostarp arī dažās Eiropas valstīs, ieskaitot Latviju. Ziemas vētras ietver sniegu, stiprus vējus un zemu temperatūru, kas kopumā var radīt nepatīkamus un bīstamus laika apstākļus.

Vētras rezultātā var rasties sniega kaudzes, snigšana, apledojumi, sals un citas ziemai raksturīgas parādības.

Svarīgi atzīmēt, ka vētru biežums un intensitāte var mainīties atkarībā no konkrētā reģiona un klimata īpatnībām. Baltijas valstīs, tai skaitā Latvijā, ziemas vētras ir diezgan izplatītas, un tās var radīt izaicinājumus sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem, ceļu uzturētājiem un cilvēkiem ikdienas dzīvē.

Lasi vēl: SPR komisija paziņo, ka daudzi latvieši neizmanto iespēju samazināt elektrības rēķinu, bet katram ir tāda iespēja noklikšķinot šo!

Ziemas vētras ietekmē transporta satiksmi, elektrības padevi, un tās var radīt arī citas problēmas. Iedzīvotājiem tiek ieteikts būt piesardzīgiem un ievērot drošības pasākumus, ja prognozēti vētra, stiprs sniegs vai zemās temperatūras. Vētras parasti pavada ziemu, un to biežums var atšķirties katrā konkrētajā gadā.

 

 

 

 

Leave a Comment