Mītiem apvīta diena: Nedariet šo 9.jūlijā un tad pilnīgi visas problēmas un likstas apies jūs

Šī diena jau senatnē bijusi mītiem apvīta diena. Senči vienmēr ticēja, ka šai dienai ir mistiska un īpaša, gan enerģētika, gan aura. Noteikti nedariet 9.jūlijā un tad pilnīgi visas problēmas un likstas apies jūs un laime būs pilnīga. 

Kopš seniem laikiem mūsu senči vēroja apkārtējo pasauli un katrai dienai sastādīja pareģojumus un aizliegumus, lai nenonāktu nelaimē un saņemtu augstāko spēku atbalstu.

Senie ļaudis mēdza teikt, ka šī diena ir labvēlīga, lai labāk atrisinātu sirdslietas, tāpēc puiši tradicionāli atzinās meitenēm savās jūtās, sūtīja līgavas vai iepazinās ar līgavas vecākiem.

Šajā dienā bija pieņemts lūgt laulības laimi, neprecētie lūdza par tikšanos ar otro pusīti. Jaunas meitenes devās laukā un lasīja mīlas burvestības.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Pastāvēja ticējums, ka šajā dienā uzliktie burti būs visspēcīgākie. Tika uzskatīts, ka, ja vientuļa meitene iemet ūdenī sarkanu lentīti, viņai drīz būs precinieks.

Tuvojoties šim laikam, karstums atnesa sev līdzi lielo siena pļauju sezonu. Tauta atzīmēja, ka, ja šajā dienā laulātie strādās kopā, tas nesīs laimi un labklājību mājā.

Piemēram, tika uzskatīts, ka, ja tirgotājs visu dienu strādā veikalā plecu pie pleca ar sievu, tas nesīs viņa ģimenei labklājību.

Zemnieki nodarbojās ar siena pļaušanu un tā sagatavošanu ziemai, un sievietēm bija laiks tikai siena pļaušanai, grābšanai ķīpās un siena kaudžu mešanai. Uz darbu viņas devās jaunās drēbēs. Sienu parasti pļāva viss ciems, pēc tam katrs paņēma daļu no tā.

Dienas karstums atnesa sev līdzi lielo siena pļaujas sezonu. Tauta atzīmēja, ka, ja laulātie šajā dienā strādās kopā, tas nesīs laimi un labklājību mājām.

Strādājot laukā, cilvēki baidījās redzēt sirēnas. Nāra – viens no centrālajiem slāvu mitoloģisko tradīciju tēliem.

Tās izskatās kā meitenes un sievietes ar vaļējiem gaišiem matiem baltās drēbēs. Ļoti bieži viņu sejas nav redzamas, jo tās ir aizsaulē devušās sievietes. Un ne jebkuras sievietes, bet gan tās, kas aizgājušas no šīs pasaules nepareizi un tāpēc nav guvušas atpūtu otrā pasaulē.

Lasi vēl: Kāpēc tavā mājoklī nonīkst pat rūpīgi kopti telpaugi, un ko darīt, lai situāciju labotu? Tam ir svarīgs iemesls!

Dažādos reģionos tām piešķir pozitīvu vai negatīvu nozīmi. Piemēram, Polijā ticēja, ka sirēnām patīk mocīt mājlopus un bojāt ražu.

Saskaņā ar ticējumu, kad pienāk pļaušanas laiks, sirēnas sāk dejot apļveida dejas vai smieties tik skaļi, ka zāle apvidū tiek izklāta riņķos. Ūdenstilpju tuvumā bija jāuzmanās, lai kāda sirēna nevilina ūdenī. Pat akām bija jāpieiet piesardzīgi, jo arī tur varēja iekļūt sirēnas.

Lūk, ko šajā nekādā gadījumā nedrīkst darīt – lasiet tālāk

Leave a Comment