Miris tautā labi zināmais futbola galvenais treneris; Tas ir smags trieciens sporta līdzjutējiem

Bijušais Maskavas kluba “Spartak” un Krievijas futbola izlases galvenais treneris Georgijs Jarcevs miris 75 gadu vecumā. Par to savā Telegram kanālā paziņoja klubs “Spartak”.

“Izsakām visdziļāko līdzjūtību radiniekiem, tuviniekiem un visiem sporta līdzjutējiem”, – vēstīts paziņojumā.

Georgijs Jarcevs piedzima 1948. gada 11. aprīlī Kostromas apgabala Nikolskojes ciemā. Kā spēlētājs viņš pārstāvēja Maskavas klubus “Spartak” un “Lokomotiv”, Kostromas “Spartak”, Smoļenskas “Iskru”, baltkrievu “Gomselmaš un “Moskvič”. 1979. gadā “sarkanbalto” sastāvā kļuva par PSRS čempionu. 1980. gadā viņš izcīnīja sudrabu valsts čempionātā. Kopumā Jarcevs PSRS čempionātos aizvadīja 82 mačus un guva 38 vārtus.

No 2003. līdz 2005. gadam viņš ieņēma Krievijas futbola izlases galvenā trenera amatu. Viņa vadībā Krievijas izlases piedalījās 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Lasi vēl: Liktenīgais 2022. gada 12. jūnija notikums: kādas izmaiņas notiks ikviena dzīvē retās planētu parādes laikā

Viņš bija arī “Spartak” komandas galvenais treneris, ar kuru 1996. gadā kļuva par Krievijas čempioniem. Jarcevs trenēja arī Maskavas “Torpedo”, Volgogradas “Rotor”, Maskavas “Dinamo”, “Krasnaja Presnja” un Moldavas “Milsami”. Viņš bija arī kluba “Tambova” ģenerāldirektors.

Leave a Comment