Milzu karstums tikai vēl pieņemsies spēkā! Sinoptiķi brīdina par gaidāmo laiku jau otrdien

Šīs nedēļas nedēļas otrdiena solās būt ļoti karsta diena, jo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes liecina, ka gaisa temperatūra sasniegs pat +30 grādus.

Šis ir būtisks kāpums temperatūrā, kas ievērojami pārsniedz vidējo sezonas normu.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Līdz ar to, iedzīvotājiem tiek ieteikts rūpēties par piemērotu apģērbu, pietiekamu šķidruma uzņemšanu un izvairīties no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros, lai izvairītos no pārkaršanas un saules.

Šāda augsta temperatūra var radīt arī papildus slodzi uz dažādiem infrastruktūras objektiem, tādēļ tiek aicināts būt uzmanīgiem un sekot līdzi turpmākām laika prognozēm un brīdinājumiem.

Šonakt būs mainīgs mākoņu daudzums, ar periodisku mākoņu pārvietošanos pāri debesīm, kas brīžiem ļaus ieraudzīt zvaigznes.

Vietām gaidāms īslaicīgs lietus, kas var būt mēreni stiprs, īpaši nakts vidū. Pastāv arī pērkona negaisa iespējamība, kas var parādīties pēkšņi un būt diezgan intensīva, ar spēcīgām lietusgāzēm un iespējamu zibeņošanu.

Atsevišķās vietās veidosies migla, kas var būt bieza un ierobežot redzamību uz ceļiem. Vējš saglabāsies lēns, pūšot no dažādām debess pusēm, radot vieglu vēsuma sajūtu.

Temperatūra naktī pazemināsies, radot vēsāku sajūtu, īpaši miglas skartajos apgabalos. Kopumā nakts būs ar mainīgiem laika apstākļiem, kas radīs dažādas sajūtas un pieredzes tiem, kas būs ārpus telpām.

Gaiss atdzisīs līdz +13…+18 grādiem, ar zemākajām temperatūrām laukos un siltāku gaisu pilsētās.

Naktī debesīs dominēs mainīgs mākoņu daudzums, kas brīžiem var izkliedēties, ļaujot uzspīdēt zvaigznēm, bet citos brīžos mākoņi atkal sabiezēs. Lai gan daudzviet būs sauss, dažās vietās varētu būt nelieli nokrišņi, tomēr būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Arī Rīgā mākoņu daudzums būs mainīgs. Debesis būs daļēji mākoņainas, un pat, ja lietus varētu būt iespējams, tas nebūs ievērojams.

Pilsētā pūtīs lēns vējš, kas radīs vieglu vēsumu un mierīgu nakts noskaņu. Rīgā minimālā gaisa temperatūra būs +17…+18 grādu robežās, nodrošinot komfortablu vidi gan tiem, kas dodas pastaigās, gan tiem, kas bauda vakaru pie atvērta loga.

Tomēr sinoptiķi paziņojuši, kas gaidāms tālākajās dienās, un situācija itin nemaz nebūs patīkama. Šeit ir iemesli, kāpēc:

Pirmkārt, prognozes liecina par būtisku temperatūras pazemināšanos visā valstī. Dienas laikā temperatūra vairs nepaaugstināsies virs +15 grādiem, savukārt naktīs tā var nokrist līdz pat +5 grādiem vai zemāk. Šīs izmaiņas būs īpaši jūtamas, ņemot vērā, ka nesen bijusi salīdzinoši silta un stabila laika josla.

Otrkārt, tiek prognozēti ilgstoši un intensīvi nokrišņi. Sākot no rītdienas, dažādās valsts daļās gaidāms pastāvīgs lietus, kas vietām var pāraugt stiprās lietusgāzēs ar pērkona negaisu. Šādas lietusgāzes var izraisīt vietējus plūdus, īpaši zemienēs un vietās ar slikti attīstītu kanalizācijas sistēmu.

Taču pats nepatīkamākais tikai vēl sekošot… Lūk, kas patiesībā ir gaidāms:

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment