Milzu karstums tikai vēl pieņemsies spēkā! Sinoptiķi brīdina par gaidāmo laiku jau otrdien

Otrdien dienas laikā saule mīsies ar mākoņiem, radot mainīgu un interesantu debesu ainavu. Būtiski nokrišņi nebūs novērojami, tāpēc diena solās būt sausa un piemērota dažādām āra aktivitātēm.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25…+30 grādiem, padarot dienu patiešām tveicīgu.  Šāds siltums veicinās atpūtu pie dabas, piemēram, pastaigas mežā, piknikus parkos vai peldēšanos upēs un ezeros.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Tomēr, lai arī lielākajā daļā valsts būs karsti, Kurzemes līča piekrastē gaiss neiesils vairāk par +22…+24 grādiem. Šeit vēsākā jūras brīze sniegs atspirdzinājumu un ļaus baudīt maigākus laika apstākļus.

Mainīgs mākoņu daudzums gaidāms arī galvaspilsētā šodien. Debess ir jauka un interesanta, ar periodiskiem mākoņu gājieniem, kas brīžiem var slēpt sauli, bet citos mirkļos ļaus to pilnībā izbaudīt.

Tomēr, lietus šodien nav paredzams, tāpēc diena būs sausa un piemērota āra aktivitātēm. Vējš pūtīs lēni, kas radīs patīkamu vēsa sajūtu, it īpaši ēnainās vietās vai blakus ūdenstilpēm.

Gaisa temperatūra sasniegs patīkamus +28…+30 grādus, radot vasarīgu atmosfēru un veicinot aktīvu atpūtu ārā. Tas ir ideāls laiks piknikam parkā, pastaigām pa pilsētu vai pat atpūtai pie ezera vai upes krasta.

Tomēr jāņem vērā, ka spīdot saulei, UV indekss šodien sasniegs vidēji augstu līmeni, tāpēc iedzīvotājiem jābūt piesardzīgiem un jālieto saules aizsargkrēmi, lai novērstu ādas apdegumus un ilgstoši uzturēšanās saulē.

Turklāt, nedēļas otrajā pusē prognozēti spēcīgi negaisi. Sinoptiķi brīdina, ka var rasties ārkārtēji laikapstākļi, iespējami stipri lietusgāzes, pērkona negaisi un pat vētras.

Tāpēc, lai saglabātu drošību un izvairītos no iespējamām nelaimēm, iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem un jāievēro visi drošības pasākumi.

Šodien ir labs dienas brīdis, lai baudītu siltu vasaras laiku, bet nākamajās dienās būs nepieciešams sekojošais laika prognozēm un jārīkojas atbilstoši mainīgajiem laikapstākļiem.

Leave a Comment