Vienkārši Mimozas salāti

Vienkāršie Mimozas salāti raisa patīkamas atmiņas no bērnības, kad mamma vai vecmāmiņa gatavoja šo kulinārijas šedevru svētku, visbiežāk Jaungada galdam.

Un šis ēdiens šķita apburoši skaists, un tā garša uzreiz radīja īpašu noskaņu. Laiki ir mainījušies, bet sajūta palikusi! Tāpēc svētku priekšvakarā iesācējas saimnieces meklē vienkāršu Mimozas salātu, Olivjē vai siļķes  kažokā receptes, kas var atdzīvināt pagātnes labākos mirkļus un padarīt ģimenes svētkus īpaši sirsnīgus.

Lasi arī: Atkal no Lietuvas puses uz Latvijas robežu virzās dinamisks, masīvs gubu mākonis! Ko sagaidīsim?

 

Gatavošanas laiks: 60 min.

Personu skaits: 2

 

Sastāvdaļas

 

kartupeļi – 1 gab.

lieli burkāni – 1 gab.

olas – 3 gab.

lasis vai saira savā sulā – 1 kārba (250-300 g).

zaļais sīpols – 30 g

viegla majonēze – 200-250 g

Solis 1
Sagatavojiet vienkāršu salātu Mimosa sastāvdaļas. Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus un burkānus ar birstīti un vāriet tos čaumalās, līdz tie kļūst mīksti. Notecina ūdeni. Ļauj sakņu dārzeņiem pilnībā atdzist.

 

Solis 2
Uzvāriet olas Mimozas salātiem cieti vārītas, pēc tam atdzesējiet ar tekošu ūdeni. Olas nomizo un sadala baltumos un dzeltenumos. Ar dakšiņu saberziet baltumus vai sasmalciniet tos smalki.

 

3. solis
Izņemiet lasi no bundžas un ar dakšiņu izspiediet, atdalot lielos gabalus. Nomazgājiet zaļos sīpolus / lokus, labi nosusiniet ar papīra dvieli un sagrieziet mazos riņķīšos.

 

4. solis
Nomizojiet kartupeļus un burkānus un sarīvējiet tos atsevišķi uz rupjas rīves. Slāņojiet sastāvdaļas šādā secībā: kartupeļi, burkāni, sīpoli, majonēze, olbaltumvielas, zivis, dzeltenums, majonēze, kartupeļi, burkāni, sīpoli, majonēze, olbaltumvielas, zivis, majonēze. Vienkāršos salātus “Mimosa” pārkaisa ar sasmalcinātu dzeltenumu un zaļajiem sīpoliem.

Leave a Comment