Atkal no Lietuvas puses uz Latvijas robežu virzās dinamisks, masīvs gubu mākonis! Ko sagaidīsim?

Laika ziņu speciālists ziņo, ka no Lietuvas puses uz Latvijas robežu virzās dinamisks, masīvs gubu mākonis, kurš strauji pārvietojas. Tiek uzsvērts, kas sagaidāms. 

Kā tiek ziņots, tad pirms pusdienlaika novērots Priekules pusē lokāls lietus mākonis, kura virzība ir uz iekš Kurzemi. Tomēr neviena lokāla zibens izlāde nav fiksēta, tādēļ tas šobrīd ir tikai lietus mākonis, negaiss šajā reģionā nav gaidāms.

Tikmēr lokāls gubu lietus mākonis Nīcas pusē uzradies no DR puses. Tiek ziņots, ka šajā Latvijas reģionā ir sagaidīts spēcīgs lietus mākonis, minimāla negaisa iespējamība.

Īsi pirms pusdienām radarā tika novērots, ka arī Lietuvas pusē veidojās spēcīgi gubu lietus mākoņi. Virzība uz iekš Kurzemi. Tas nozīmē, ka iespējams šajās dienās, jau pat šodien dažviet Latviju sagaida spēcīgs lietus.

Dienu iepriekš laika ziņu speciālists ziņoja, ka 15.jūlijā dienas laikā veidosies gubu mākoņi, kas vietām atnesīs īslaicīgu lietu. Diena būs silta un ar lēnu vēju, tomēr dažviet gaidāms lietus.  +23°C…+27°C. UV starojuma indekss sasniegs 5.līmeni (vidējs).

Lasi vēl: Samtenes: nolēmu jums pastāstīt kāpēc es tās vairs nesēšu un draudzenēm neļaušu!

Otrdien gandrīz visā valsts teritorijā gaiss iesils līdz +25…+30 grādiem, bet nedēļas beigās Latviju varētu sasniegt plaša nokrišņu zona, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jaunās darba nedēļas sākumā Latvijā dominēs anticiklona ietekme – laiks būs mierīgs un pārsvarā sauss. Pirmdien vietām gaidāms īslaicīgs lietus, un naktī atsevišķos rajonos veidosies migla. Pūtīs lēns vējš, un dienas laikā temperatūra būs no +21 līdz +26 grādiem.

Nakts uz trešdienu būs īpaši silta, jo minimālā gaisa temperatūra visā valstī būs +18…+21 grādu robežās, kas nozīmē tropisko nakti dažās teritorijās, norāda sinoptiķi. Tajā pašā laikā trešdien nakts otrajā pusē Latviju no rietumiem sasniegs nokrišņu zona, kas atnesīs lietu visā valstī.

Trešdienas dienā gaiss iesils līdz +20…+26 grādiem. Nedēļas otrajā pusē laika apstākļi būtiski nemainīsies, un mākoņi reizēm atnesīs nelielu lietu. Dienas laikā temperatūra lielākajā daļā valsts teritorijas saglabāsies virs +20 grādiem.

Ārzemju sinoptiķi atklājuši ļoti nepatīkamu situāciju jūlija izskaņai, kura skars arī Austrumeiropu, tostarp Latviju – lasām tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment