Atkal no Lietuvas puses uz Latvijas robežu virzās dinamisks, masīvs gubu mākonis! Ko sagaidīsim?

Austrumeiropā gaidāmas lietusgāzes, kas sāksies pirmdien, 15. jūlijā.

Lietusgāzes, kas sākās svētdienas otrajā pusē, visticamāk, iestāsies pirmdien, 15. jūlijā daudzviet rietumu pusē. Lietus ar pērkona negaisu varbūtība pastāv arī otrdien, 16. jūlijā. Tomēr karstums nemazināsies, vismaz pagaidām.

Visu nedēļu Austrumeiropā saglabāsies 28-31 grāds karstuma, kas ir par 4-5 grādiem virs normas.

Sinoptiķis piebilda, ka naktīs termometru stabiņi nokritīsies līdz 17-21 grādam pēc Celsija. Neparastais karstums mazināsies tikai nākamajā nedēļas nogalē. Tad tiek prognozēti komfortabli 24-27 grādi pēc Celsija.

Iepriekš tika ziņots, ka daudzos Austrumeiropas reģionos nākamnedēļ gaidāmas spēcīgas lietusgāzes. Saskaņā ar ārzemju Hidrometeoroloģijas centra laboratorijas vadītājas un pētnieces Paršinas prognozi īpaši spēcīgas tās būs ziemeļu pusē un Tālajos Austrumos.

Turklāt dažviet gaidāms pārmērīgs karstums: termometru stabiņi var rādīt +37 grādus un vairāk. Paršina sacīja, ka nākamajā nedēļā Austrumeiropā valdīs anticiklons.

Tomēr tas nav viss..

Paršina ziņoja, ka nākamnedēļ dienvidu reģionos gaisa temperatūra pazemināsies. Pēc viņas teiktā, dažviet Austrumeiropas apgabalā gaidāmi 20-25 grādi pēc Celsija, bet citviet – 23-28 grādi pēc Celsija.

Šādus rādītājus sinoptiķe precizēja, ka tie skaidrojami ar auksto gaisa masu ieplūšanu no ziemeļiem šajā teritorijā.

Lasi vēl: 3 zvaigžņu zīmes, kas jūlija mēnesi beigs bagātākas, nekā to sāka, jo Fortūna ir jūsu pusē!

Viņa piebilda, ka austrumu daļā nākamnedēļ būs auksts. Pirmdien termometra stabiņi tur rādīs ne vairāk kā 17 grādus. Otrdien temperatūra pazemināsies līdz 12 grādiem. Naktī gaidāms 9-11 grādi pēc Celsija.

Paršina ziņoja, ka nākamnedēļ daudzos reģionos gaidāms spēcīgs lietus. Nedēļas sākumā stipras lietusgāzes turpināsies dienvidu reģionā. Šeit ir izveidojies liels ciklons. Nokrišņi gaidāmi austrumu apgabalā un uz ziemeļiem.

 

Leave a Comment