Mīļākie gurķu salāti ziemai – jaunā veidā: bez sterilizācijas. Katru gadu es “aizveru” 10 burkas – un ar to nepietiek: garšīgi, efektīvi un bez problēmām

2) Burku apakšā liek dažas ķiploka daiviņas, tad gurķa šķēles, pārmaiņus ar piparu šķēlītēm. Ērti to izdarīt, noliecot burku un pagriežot to riņķī 🙂

Kā ir ar diļļu lietussargiem? Iepriekš, kad marinādes receptē bija eļļa, dilles neliku. Tagad sausie lietussargi nesāpēs.

3) Un tad viss ir vienkārši. Iepriekš sterilizēju, tad aplēju ar verdošu ūdeni un sterilizēju tikai īsu laiku. Tagad – parastos marinētos gurķus dari šādi: divreiz aplej ar verdošu ūdeni, nokāš un pārlej ar verdošu marinādi.

Lasi vēl: Visa pasaule tiem pakļausies: Globa nosauca trīs zīmes, kas būs veiksmīgas pēc 28. jūlija

Marinādei: pievienojiet ūdenim sāli, cukuru un, ja vēlaties, dažus smaržīgos piparu zirnīšus un ļaujiet nedaudz ievilkties.

Lej marinādi salātu burciņās, pievieno etiķi un aizvāko. Apgrieziet un novietojiet zem silta dvieļa vai segas. Tas tā 🙂 Salāti marinēsies – un ziemā priecēs ar savu skaistumu un garšu.

Kataklizmas no 28. – 31.jūlijam: kustība 2 supervulkānos uzreiz, taifūns iznīcina Taivānu, Latvijā plosās stihija – kas vēl gaidāms?

Sastāvdaļas:

Gurķi 2 kg;

Ķiploki 1 galva (maza);

Saldie sarkanie pipari 500 g;

Pēc vēlēšanās izžāvē diļļu lietussargus;

Pildījumam:

Ūdens 1,5-1,7 l (ar rezervi, var būt palicis);

Sāls 3 ēd.k.;

Cukurs 1 glāze;

Etiķis 100-120 ml 6%.

Lūk, gurķu un piparu salāti – vienkāršoti un uzlaboti.

 

Leave a Comment