Mīļākie gurķu salāti ziemai – jaunā veidā: bez sterilizācijas. Katru gadu es “aizveru” 10 burkas – un ar to nepietiek: garšīgi, efektīvi un bez problēmām

Jā, gurķi izrādās ārkārtīgi skaisti – un garšīgi. Tie ir piemēroti salātiem, kanapē, sviestmaizēm un grauzdiņiem. Ideāls marinēts gurķis – aromātisks, sulīgs, kraukšķīgs – maigs, labi sālīts. Varat to sarullēt un efektīvi izmantot jebkur: ērti, garšīgi, skaisti.

Un marinēti pipari ir labi: tie saglabā kraukšķīgumu, sulīgumu un aromātu.

Bet sterilizācija ir vienīgā lieta, kas mani mulsināja receptē. Es cenšos salātus sterilizēt – lai burkas neuzbriest un lai viņi “nedomā” 🙂

Bet tas ne vienmēr labi ietekmē gurķu kraukšķīgumu un skaistumu. Jūs to nedaudz “pāreksponējat”, vai arī gurķi ir sulīgi – un viss: garša ir sliktāka, konsistence nav tik patīkama – tie mīkstina.

Un es nolēmu pagājušajā gadā aizvērt vēl dažas burkas testēšanai bez sterilizācijas. Ja tie uzbriest, neiebilstiet: bet es darīju visu, lai uzlabotu savu iecienīto recepti.

Jaunākā informācija: Ciklons ”Kirstija” savu izskaņu beigs Sēlijā un Latgalē. Ko var sagaidīt?

Jā, es nedaudz pamainīju pašu marinādi un gatavošanas metodi. Un, kā izrādījās, viss ir kārtībā: ir gurķi, ar tiem nekas netiek darīts. Un tie ir daudz labāki par sterilizētajiem.

Es dalos ar vienkāršu recepti, kas ir iespaidīga un skaista: šie salāti jūs iepriecinās ziemā. Rakasta beigās arī precīzas sastāvdaļas!

 

Gurķu un piparu salāti jaunā veidā: recepte + sastāvdaļas

1) Izvēlies gurķus plus vai mīnus vienāda izmēra – lai augstums atbilstu burkas izmēram. Puslitra tie ir tieši piemēroti vidēja izmēra gurķiem.

Noņem galus un sagriež šķēlēs gareniski. Platums – līdz 0,5-0,7 cm, bet ne pārāk elegants, ne kā salātos: gurķi būs mīksti.

Pipari (sarkani, biezu sienu, lieli) sagriezti sloksnēs – platumā līdz 1,5-2 cm.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment