Meteorologs Toms Bricis sola agrāko vasaru vēsturē: viņš paziņo diezgan precīzi – kad iestāsies 25 grādu karstums visā Latvijā

Foto – ekrānuzņēmums

Pēdējās dienās Latviju nelutina labi un saulaini laika apstākļi, un pēdējā mēneša laikā arī novērotas visai krasas temperatūras svārstības – te gandrīz vai vasara, bet nākošajā rītā – aiz loga sniegs. Meteorologs Toms Bricis gan nesen “Rīta Panorāmā” solīja jaunus temperatūru rekordus, kas Latviju sasniegšot jau šajā nedēļas nogalē, bet vai tā patiešām būs? Viņš nācis klajā ar jaunu informāciju.

Kā liecina šā brīža prognozes, tuvākajās dienās siltums Latvijā atgriezīsies ļoti pakāpeniski. Arī nedēļas nogalē vietām īslaicīgi gaidāms lietus, tomēr esot cerības uz to, ka biežāk uzspīdēs saulīte. Piektdien gan Kurzemē, gan Zemgalē naktī tomēr vēl aizvien iespējams sals, jo termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādiem, nekāds lielais sals gan solīts netiek – līdz mīnus 1 grādam.

Gan sestdien, gan svētdien pēcpusdienās gaiss uzsils vairāk, taču cik daudz? Vai tiešām ir cerības sagaidīt meteoroloģisko vasaru?

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas ar šo testu!

Vēlamies pārbaudīt tavas zināšanas par dzīvniekiem. Izpildi šo testu un noskaidro cik daudz tu zini informācijas par šo tēmu!

1 / 2

Kuri dzīvnieki nārsto?

2 / 2

Kuram no nosauktajiem dzīvniekiem vienīgajam nav zobu?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kā zināms, meteoroloģiskā vasara ir laika posms, kas tiek noteikts pēc meteoroloģiskiem kritērijiem un aptver noteiktu laika posmu, kurā vidējā gaisa temperatūra pārsniedz noteiktu slieksni. Parasti meteoroloģiskā vasara sākas un beidzas atkarībā no reģiona klimatiskās joslas.

Foto – Pexels

Latvijā meteoroloģiskā vasara parasti skaitās no 1. jūnija un tā ilgst līdz 31. augustam. Tomēr šis laika posms var atšķirties atkarībā no valsts ģeogrāfiskās atrašanās vietas un klimata apstākļiem.

Lasi vēl: Izmetis uz ielas un saraudinājis: populāra latviešu dziedātāja negaidīti atzīstas, ka Raimonds Pauls pret viņu izturējies ļoti skarbi

Un, tā, ko paziņojis Toms Bricis savā “Facebook” laika joslā par to, kādi tad īsti apstākļi mūs sagaida jau šajās brīvdienās?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment