Meteorologs Toms Bricis ieskicē nākamās nedēļas laika prognozi: tā ir šausminoša! Īpaši uzmanīgiem būs jābūt autovadītājiem

Foto – Pexels

Tātad, tiek solīts, ka jau tuvākajās dienās Latvijā gaisa temperatūra pazemināsies un noturīgs, pavasarim raksturīgs siltums pie mums neatgriezīsies agrāk kā pašās, pašās mēneša beigās.

Šonedēļ, tās otrajā pusē, pūtīs ziemeļu vēji, kas turpinās ienest Latvijā aizvien vēsāku gaisu un tā rezultātā temperatūra naktīs noslīdēs pat līdz -3 grādiem, bet dienās gaiss mūsu reģionā uzsils līdz +4, vietām līdz +10 grādiem.  Cerība, ka svētdien dienas temperatūra pakāpsies vēl par dažiem grādiem augstāk un gaisā būs jūtams pavasaris.

Sliktā ziņa – ik pa laikam visā Latvijā būs nokrišņi, gan lietus, gan slapja sniega veidā. Taču vismaz šonedēļ sinoptiķi sola, ka noturīga sniega sega vēl neveidosies.

Lasi vēl: Baldones debesīs rīta stundās cilvēki redzējuši kaut ko ļoti neparastu: Bricis skaidro, ka tas atgādina “lidojošos šķīvīšus” (foto)

Nākamnedēļ Latviju sasniegs cikloni, kas pie mums ienāks no Melnās jūras reģiona un virzīsies ziemeļu virzienā. Atkal Baltijas reģionā valdīs ziemeļu vēji, turpinās ieplūst vēss gaiss no Skandināvijas puses, pēc nākamo nedēļu uz siltākiem grādiem cerēt vēl nepavisam nevar.

Foto – Pexels

Diemžēl brīžiem gaidāmi atkal nokrišņi – gan kā lietus, gan kā slapjš sniegs, un tāpat pastāv visai ticama iespēja, ka dažviet Latvijā atkal veidosies sniega sega – tas nozīmē, ka īpaši uzmanīgiem būs jābūt tiem autovadītājiem, kas jau paspējuši nomainīt automašīnām ziemas riepas uz vasaras riepām.

Izmaiņas laika apstākļos uz pavasarīgākām vēsmām, visticamāk, gaidāmas tikai pašās mēneša beigās, kad Latviju sasniegs siltākas gaisa masas.

 

Leave a Comment