Meteorologi stāsta, ka jau no rītdienas būs bīstami apstākļi gandrīz visā valsts teritorijā

Meteorologi stāsta, ka jau no rītdienas būs bīstami apstākļi gandrīz visā valsts teritorijā. Jābūt īpaši piesardzīgiem, gan autovadītājiem, gan arī gājējiem. Ir jāņem vērā, ka šāds laiks būs pilnīgi visu nedēļu. 

Sagaidāms, ka tuvākās nedēļas laikā valsts teritorijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, kas atsevišķās vietās izraisīs atkusni, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĻMC).

Temperatūra pārsniegs nulli, izraisot sniega pāreju uz slapju lietu. Neskatoties uz to, valsts austrumu reģionā saglabāsies ziemīgi apstākļi.

LVĻMC ir izplatījis brīdinājumu, ka nedēļas sākumā ir gaidāms atkusnis, kā rezultātā daudzās vietās veidosies bīstams un spēcīgs apledojums.

Vistrakākie laikapstākļi tomēr ir gaidāmi šajā Latvijas reģionā: 

Sinoptiķi arī brīdina, ka šis gaidāmais atkusnis sarežģīs hidroloģisko situāciju, izraisot gan sniega, gan ledus kušanu. Tuvākajās dienās laikapstākļus ietekmēs cikloniskā aktivitāte.

Naktī uz pirmdienu Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, kas virzīsies no dienvidiem, kā rezultātā vairākās vietās būs nokrišņi un atkārtosies sasalstošs lietus. Līdz ar to ievērojams apledojums veidosies uz ietvēm, ceļiem un citām virsmām, īpaši ziemeļaustrumu reģionā.

Lasi vēl: Slaveni mūziķi un talantīgas personības komentē Latvijas Eirovīzijas uzvarētāja Dona dziesmu; daži ir skarbi

Otrdien laikapstākļi saglabāsies līdzīgi, radot risku gandrīz visās valsts daļās. Otrdienas vakarā atsevišķos reģionos gaidāma migla. Saglabāsies mainīgas intensitātes austrumu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs līdz 14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktīs gan pirmdien, gan otrdien būs no +1 līdz -5 grādiem, savukārt dienā temperatūra sasniegs +3 līdz -2 grādus. Līdz nedēļas beigām laikapstākļi būs mainīgi.

Šobrīd gaidāmi nokrišņi, pārsvarā rietumu reģionā, kur prognozēts sniega, slapja sniega un lietus maisījums. Savukārt valsts austrumu daļā pārsvarā būs snigšana. Līdz ar to sniega uzkrāšanās rietumu daļā pamazām mazināsies, savukārt austrumos atsevišķās vietās saglabāsies vai potenciāli pastiprināsies.

Vai tas nozīmē, ka pavasari mums nāksies krietni vien ilgāk gaidīt? Arī uz šo jautājumu sinoptiķiem ir atbilde! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment