Meteorologi izplata ziņu, ka daudzviet Austrumeiropā būs gaidāma ļoti spēcīga vētra! Kur tieši?

Meteorologi izplata ziņu, ka daudzviet Austrumeiropā būs gaidāma ļoti spēcīga vētra! Kur tieši gaidāma pirmā spēcīgā pavasara vētra jau tuvākajās naktīs?

Latvijā ir bijuši vairāki spēcīgi plūdi dažādos laika periodos. Viens no vērienīgākajiem bija 2013. gada augustā, kad intensīvas lietusgāzes izraisīja plūdus daudzās Latvijas vietās, it īpaši Vidzemes un Latgales reģionos.

Šie plūdi bija vieni no smagākajiem vēsturē, kas izraisīja ievērojamus zaudējumus, gan infrastruktūrā, gan arī dzīvnieku un cilvēku dzīvībās.

Līdzīgi spēcīgi plūdi notika arī citos gados, piemēram, 2005. gadā, kad daudzās Latvijas vietās palielinājās upju līmenis, izraisot ievērojamus zaudējumus.

Šie ir tikai daži piemēri, un Latvijā, kā arī citur pasaulē, plūdi var notikt jebkurā laika periodā, īpaši intensīvas lietusgāzes vai citu dabas faktoru rezultātā.

 

Lasi vēl: Šajā Latvijas pašvaldībā pavisam drīz tiks mainīti noteikumi attiecībā uz naudas pabalstiem! Kuri to saņems?

Spēcīgu vētru gadījumā ir svarīgi rīkoties piesardzīgi un ņemt vērā dažādus drošības pasākumus, lai pasargātu sevi un savus tuviniekus. Šeit ir daži ieteikumi, kā rīkoties spēcīgas vētras laikā:

Palieciet iekštelpās: Ja iespējams, uzkavējieties iekštelpās, lai izvairītos no iespējamām bīstamām situācijām, kas var rasties ārpusē.

Novietojiet automašīnu drošā vietā: Ja esat ceļā un sastopaties ar spēcīgu vētru, mēģiniet atrast drošu vietu, kur novietot automašīnu, lai izvairītos no kritieniem vai bojājumiem, ko var izraisīt nokrišņi vai vēja vēriens.

Sagaidāms, ka Austrumeiropas reģionā laika apstākļi pasliktināsies, pastāv liela pērkona negaisa un vēja pastiprināšanās varbūtība. Par to trešdien, 25. aprīlī, informēja  ārzemju sinoptiķi. Kur vētra gaidāma?

 

Leave a Comment