Meteorologi izplata ziņu, ka daudzviet Austrumeiropā būs gaidāma ļoti spēcīga vētra! Kur tieši?

– Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm iespējams 76. aprīlī, Austrumeiropas dažos reģionos gaidāms lietus, iespējams pērkona negaiss un vēja pastiprināšanās ar brāzmām līdz 14 metriem sekundē, – teikts paziņojumā.

Šī reģiona iedzīvotāji tika aicināti būt īpaši uzmanīgiem un akurātiem, atrodoties uz ielas sliktos laika apstākļos, ziņo sinoptiķi.

 

Savukārt austrumu apgabalā izsludināts “dzeltenais” laikapstākļu bīstamības līmenis negaisa dēļ. Brīdinājuma periods būs spēkā no 27. aprīļa plkst. 21.00 līdz 28. aprīļa plkst. 06.00.

Kāda ārzemju sinoptiķe pastāstīja, ka šonedēļ sagaida ļoti nestabili laika apstākļi. To apstiprināja arī meteoroloģiskā centra “Phobos” vadošais eksperts Tiškovecs.

Lasi vēl: Šajā Latvijas pašvaldībā pavisam drīz tiks mainīti noteikumi attiecībā uz naudas pabalstiem! Kuri to saņems?

Viņš norādīja, ka nedēļas vidū tiek prognozēta laika apstākļu pasliktināšanās. Tādējādi ceturtdien, 27. aprīlī, var nokrist aptuveni 80 % no mēneša nokrišņu normas.

Ko jādara, ja ir sākusies vētra?

Turieties prom no logiem un durvīm: Ja jūs esat iekštelpās, izvairieties no logiem un durvīm, lai izvairītos no iespējamajiem bojājumiem, ko var izraisīt vēja spēks vai lidojoši priekšmeti.

Sagatavojiet neatliekamo: Sagatavojieties ar svarīgām preču rezervēm, ūdeni un pārtiku, kā arī medicīnisko aprīkojumu, svešzemju radio un citus neatliekamās situācijas piederumus.

Sekojiet drošības norādēm: Uzmanieties par vietējo laika ziņu vai citu autoritāšu izdotajām brīdinājumiem un norādēm, un rīkojieties atbilstoši, lai saglabātu savu drošību un drošību citiem.

 

Leave a Comment