Meteorologi brīdina iedzīvotājus: ”Turpmākās stundas lūdzu palieciet mājokļos, ejiet ārā tikai nopietnos gadījumos”

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra darbinieki izsludinājuši īpašu brīdinājumu visiem Latvijas iedzīvotājiem! Turpmākās stundas var būt bīstami atrasties ilgstoši ārpus mājas. 

Mediji jau pāris dienas iepriekš Latvijas iedzīvotājus brīdinājuši par spēcīgu sniegputeni un pat sniega vētru. Kā šobrīd tiek ziņots, tad Daugavpils pusē svētdienas vakarā jau sākusies spēcīga sniega vētra. Tā turpināsies vismaz 3 dienas.

Daugavpils pusē attiecīgie ceļu darbinieki jau galvenos ceļus kaisa ar pretslīdes materiāliem, tomēr dēļ spēcīgās snigšanas redzamība ir ļoti vāja. Autovadītājiem jābūt piesardzīgiem. Arī kājām gājējiem ieteikts ir palikt savos mitekļos un ārā doties tikai nopietna iemesla dēļ.

Lasi vēl: 70 gadu vecumā slimnīcā, reanimācijas nodaļā mūžībā devies aktieris: ”Viņa mantojums dzīvos mūžam”

Pirmdien un otrdien Latvijā gaidāma joprojām spēcīga sniega vētra. Autovadītājiem jāņem vērā, ka uz ceļa redzamība būtiski pasliktināsies līdz pat 100-500 metriem. Uz galvenajiem un mazākas nozīmes ceļiem ir gaidāmi sniega sanesumi, kuri būtiski pasliktinās braukšanu.

Šajā vakarā visā Latvijā tika izplatīts oranžais brīdinājums par laikapstākļiem. Jāņem vērā, ka iespējams vēlāk oat gaidāms sarkanais brīdinājums. Autovadītājiem ieteicams tālā ceļā nedoties, ja tas nav ļoti nepieciešams.

Sargiet sevi!

 

Leave a Comment