Ukraina pastiprina diplomātiskos centienus, lai uzvarētu karā pret Krieviju

ASV piešķir prioritāti centieniem palielināt Ukrainas pretgaisa aizsardzību, prezidents Džo Baidens svētdien sacīja savam Ukrainas kolēģim, prezidentam Volodimiram Zelenskim pastiprinot centienus nodrošināt starptautisko palīdzību saistībā ar Krievijas iebrukumu, kas ievelkas jau 10.mēnesi.

Smagas kaujas valsts austrumos un dienvidos turpinājās nemitīgi, savukārt bezpilota lidaparātu un raķešu triecieni galvenajai energoinfrastruktūrai, īpaši Melnās jūras ostas pilsētā Odesā, daudzus ukraiņus turēja aukstumā un tumsā.

Nav miera sarunu un nav redzams beigas nāvējošākajam konfliktam Eiropā kopš Otrā pasaules kara, ko Maskava raksturo kā “īpašu militāru operāciju”…

“Mēs pastāvīgi strādājam ar partneriem,” pēc sarunas ar Baidenu un Francijas un Turcijas līderiem sacīja Zelenskis, piebilstot, ka nākamnedēļ sagaida dažus “svarīgus rezultātus” no vairākiem starptautiskiem pasākumiem, kas risinās situāciju Ukrainā.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs pirmdien rīkos tiešsaistes tikšanos ar G7 līderiem un Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministriem, lai mēģinātu vienoties par turpmākām sankcijām pret Krieviju un Irānu un par papildu palīdzības vai ieroču piegādēm Ukrainai.

Lai gan kopš Krievijas spēku iebrukuma februāra beigās Zelenskis ir veicis daudzas sarunas ar Baidenu, Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Turcijas prezidentu Tajipu Erdoanu, diskusiju uzkrāšanās vienas dienas laikā nav parasts notikums.

Leave a Comment