Ķīna beidzot seko pārējai pasaulei, un pāries uz sistēmu ar Covid sadzīvošanu – gaidāmi gan lieli izacinājumi

Cilvēki pirmdien stāvēja rindās ārpus klīnikām un Ķīnas slimnīcām uz Covid-19 pārbaudēm, kas liecina par jaunu simptomu strauju izplatību pēc tam, kad varas iestādes sāka likvidēt stingros pret slimību vērstos pasākumus.

Trīs gadus pēc pandēmijas Ķīna gatavojas pieskaņoties pasaulei, kas lielā mērā ir atvērta dzīvei ar COVID, pagājušajā trešdienā veicot būtiskas izmaiņas politikā pēc nepieredzētiem protestiem pret tās slāpējošajiem un drastiskajiem pasākumiem.

Cita starpā Ķīna atteikusies no testēšanas pirms daudzām darbībām, ierobežojusi karantīnu un gatavojas pirmdien deaktivizēt mobilo lietotni, ko izmanto, lai izsekotu 1,4 miljardu cilvēku ceļošanas vēsturi.

Varas iestādes turpina mudināt valkāt maskas un vakcinēties, īpaši gados vecākiem cilvēkiem.

Taču, tā kā līdz šim ir bijusi maz pakļauta slimībai, Ķīna ir slikti sagatavota, pēc analītiķu domām, infekciju vilnim, kas varētu palielināt spiedienu uz tās trauslo veselības sistēmu un likt uzņēmumiem apturēt darbu.

Ķīna atkal atver vairākas COVID izplatības riskam pakļautas zonas. Lilija Li, kura strādā rotaļlietu uzņēmumā Guandžou dienvidu ražošanas centrā, sacīja, ka vairāki darbinieki, kā arī piegādātāju un izplatītāju darbinieki ir inficēti un atradās  mājas izolējot sevi.

“Pamatā visi tagad vienlaikus steidzas iegādāties ātrās antigēnu pārbaudes komplektus, taču arī savā ziņā atmetuši cerību, ka COVID var ierobežot,” viņa sacīja.

“Mēs esam pieņēmuši, ka mums jebkurā brīdī varam inficetēties ar COVID.”

COMMENTS

Leave a Comment