Maija brīvdienas 2024. gadā būs sliktākās laiks šajā mēnesī: laika ziņu speciālisti ir sagatavojuši jaunu prognozi

Saskaņā ar jaunākajiem meteorologu datiem gaidāmās maija pirmās dienas solās būt īpaši sliktas laikapstākļu ziņā, un eksperti apgalvo, ka šis periods var kļūt par sarežģītāko klimatisko anomāliju šajā mēnesī vai pat gadā. 

 

Nelabvēlīgi apstākļi gaidāmi daudzos Austrumeiropas reģionos.

Prognozes sinoptiķi apgalvo, ka šogad maija brīvdienas dažādos Austrumeiropas nostūros atnesīs īstu klimatisko murgu. Īpaša uzmanība tiek pievērsta situācijai austrumu centrālajos reģionos.

Saskaņā ar jaunākajām prognozēm svētku pirmā nedēļa vairākos reģionos solās būt lietaina. Daudzviet temperatūra pazemināsies līdz 10 grādiem pēc Celsija, un nokrišņi būs ilgstoši un intensīvi.

Meteoroloģisko dienestu eksperti brīdina, ka lietusgāzes pār galvaspilsētu pāries no 28. aprīļa līdz 5. maijam. Šajā periodā nav gaidāmas saulainas dienas, kas var radīt neērtības dažādu augu audzētājiem, kuri gatavojas strādāt savos zemes gabalos.

Izpildi testu:

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

 

Līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī citos dienvidu reģionos. Piemēram, citviet spēcīgas lietusgāzes turpināsies vairākas nedēļas, kā rezultātā ilgstoši var būt novērojami rekordlielāki nokrišņu daudzumi.

Temperatūra šajās dienās saglabāsies 11-12 grādi pēc Celsija, kas situāciju padara vēl mazāk komfortablu, tomēr lietus visu apgrūtinās.

Lasi vēl: Klimata šausmas sāksies 5. aprīlī un ilgs 10 dienas pēc kārtas: meteorologi ir atklājuši, kam sagatavoties

Līdz 5. maijam daudzviet reģionos laika apstākļi nedaudz uzlabosies un parādīsies saule. Tomēr kopējā laikapstākļu aina maija pirmajā pusē atstāj nepatīkamas sajūtas.

Tomēr kāds sinoptiķis atklāj, ko pavisam nepatīkamu uz gaidāmo laiku. Daudzi cilvēki cer, ka karstums atgriezīsies, omēr sinoptiķis steidz viņus brīdināt. Par ko? Lasi tālāk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment