Maija brīvdienas 2024. gadā būs sliktākās laiks šajā mēnesī: laika ziņu speciālisti ir sagatavojuši jaunu prognozi

Neraugoties uz laikapstākļu kaprīzēm, daudzviet iedzīvotāji nezaudē cerību drīz nomainīt jakas pret vieglākām drēbēm, kuras paredzētas siltākam laikam.

“Stabils silts laiks bez dažādiem lēcieniem izveidosies aprīļa trešajā dekādē.

Maija sākumā gaidāms diezgan silts laiks – no +14 līdz +22 grādiem pēc Celsija. Nelieli nokrišņi nav izslēgti, bet arī spēcīgas lietusgāzes nav gaidāmas, es domāju ilgstošas lietusgāzes,” – sacīja ārzemju sinoptiķis, meteorologs Aleksandrs Iļjins.

Pēc viņa teiktā, ceturtdien un piektdien daudzviet gaidāma atdzišana. Bet sestdien rādītāji atkal pakāpsies – būs no +12 līdz +15 grādiem, apliecināja sinoptiķis.

Lasi vēl: Leģendāra seriāla aktieris negaidīti dodas aizsaulē 60 gadu vecumā; tuvinieki nesaprot kā tā varēja notikt

Aprīļa otrajā dekādē laikapstākļi temperatūras svārstību dēļ būs kaprīzi. Bet zem +10 grādiem termometra stabiņi nekritīs.

“Svārstīsies robežās no +8…+13 līdz +13…+18 grādiem. Šo izmaiņu biežums – aptuveni divas dienas,” – precizēja Iļjins.

Cits sinoptiķis piekrita kolēģim un apliecināja, ka aprīlī turpināsies marta laikapstākļu tendences. Paredzams, ka mēnesis būs siltāks par klimatisko normu, īpaši tā pirmajā pusē, un būs nabadzīgs uz nokrišņiem.

 

Laika apstākļi aprīlī un maijā saskaņā ar tautas zīmēm

Senos laikos cilvēki neizmantoja internetu, jo tas vienkārši nepastāvēja, tāpēc par zīlēm kalpoja orientieri. Bieži vien iedzīvotāji pēc laikapstākļiem noteica gaidāmos notikumus, piemēram, ražu.

Lūk, dažas tautas zīmes:

– Ja aprīlī daudz līst, gaidāma sēņu vasara. Ja aprīļa sākumā ir pērkona negaiss, tas nozīmē siltu vasaru un daudz riekstu.

– Ja aprīlī nav ieradušās lakstīgalas, pavasaris, visticamāk, būs auksts.

– Siltums maija sākumā nozīmē aukstu mēneša beigas.

– Pirmo spāru parādīšanās iezīmēja siltuma iestāšanos. Un, ja ir daudz maijvaboļu, tas nozīmē sausumu.

 

Leave a Comment