LVMH kļūst par galveno Formula 1 sponsoru, noslēdzot jaunu 10 gadu līgumu

LVMH ir parakstījusi 10 gadu globālās sadarbības līgumu ar Formula 1, kurā iesaistīti tādi zīmoli kā Louis Vuitton un Tag Heuer. Ikoniskais pulksteņu ražotājs Rolex izbeidz sadarbību ar Formula 1, kas ilga kopš 2013. gada.

Franču luksusa preču konglomerāts LVMH vēsturiskā kārtā ir nomainījis Rolex, noslēdzot sponsorēšanas līgumu ar Formula One. Tiek lēsts, ka globālās partnerības, kas ilgs 10 gadus, vērtība būs aptuveni 1 miljards ASV dolāru (0,91 miljards eiro).

LVMH sāks sponsorēt sacīkstes no nākamā gada, iesaistot dažādus zīmolus, piemēram, Moët Hennessy, Louis Vuitton un TAG Heuer. Nākamgad Formula 1 svinēs 75. gadadienu.

Šis solis tiek sperts, jo pēdējos gados pasaules autosports ir piedzīvojis popularitātes atjaunošanos, un tiek pievienotas arvien jaunas sacīkšu vietas. Tiešsaistes saturs, piemēram, filma Gran Turismo, Netflix seriāls “Formula 1: Šādu popularitātes pieaugumu ir veicinājušas arī tādas sporta dokumentālās filmas kā “Šūmahers”.

LVMH noteikti nav sveši arī sporta sponsorējumi, jo tā regulāri ir sadarbojusies ar NFL un Fifa Pasaules kausa izcīņu, kā arī šogad sadarbojās ar Paralimpiskajām un Olimpiskajām spēlēm Parīzē. LVMH ir cieši sadarbojies arī ar tādiem sportistiem kā Rafaels Nadals, Krištianu Ronaldu, Rodžers Federers un Lionels Mesi.

Šī jaunā partnerība nozīmē, ka Rolex ilggadējais līgums ar Formula 1 ir beidzies. Kopš 2013. gada tas bija oficiālais sacīkšu laika mērīšanas sponsors. Tas varētu izrādīties būtisks trieciens pulksteņu uzņēmumam, kura cenas jau tagad krītas un tirgus daļa samazinās, jo pasaules luksusa preču tirgus cieš.

Par LVMH un Formula 1 partnerību LVMH Group priekšsēdētājs un izpilddirektors Bernārs Arno paziņojumā sacīja: “Mūsu namu un Formula 1 darbības pamatā ir cilvēki, izcilības meklējumi un aizraušanās ar inovācijām. Autosportā, tāpat kā modē, pulksteņu ražošanā vai vīnu un stipro alkoholisko dzērienu ražošanā, ceļā uz panākumiem ir svarīgs katrs sīkums. Gan mūsu darbnīcās, gan trasēs visā pasaulē mūsu vīziju iedvesmo nemitīgie centieni pārvarēt robežas, un tieši šādu nozīmi mēs vēlamies piešķirt šai lieliskajai un unikālajai Formula 1 un mūsu Grupas sadarbībai.”

Stefano Domenikali, Formula 1 prezidents un izpilddirektors, arī teica: “Mūsu sporta veida pamatā ir nemitīga tiekšanās pēc izcilības, kas ir arī LVMH sirds vērtība, tāpēc man ir prieks paziņot, ka šī vēsturiskā partnerība sāksies 2025. gadā.”

LVMH nesen arī nonāca virsrakstos, pārdodot Off-White ielas apģērbu zīmolu Ņujorkā bāzētam zīmolu pārvaldības uzņēmumam Bluestar Alliance. Off-White zīmolu bija izveidojis 2021. gadā mūžībā aizgājušais dizaineris Virgil Abloh.

Šis lēmums pieņemts laikā, kad pieprasījums pēc ielas apģērbiem ir pastāvīgi samazinājies, un plašāka luksusa preču nozares lejupslīde šo tendenci vēl vairāk saasina. LVMH ir arī paziņojis, ka tas vairāk pievērsīsies savas auditorijas dažādošanai un vairāk pievērsīsies jaunākām tendencēm, ko pieprasa jaunāka demogrāfiskā grupa, piemēram, formālo apģērbu apvienošanai ar kedām.

 

Leave a Comment