Francijas un Itālijas autobūves giganta Stellantis pārdošanas apjomi ASV samazinās par piektdaļu

Stellantis pagarināja savu ceturkšņa piegāžu samazinājumu ASV, un automobiļu pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājās par 20%. Uzņēmums ir apņēmies samazināt krājumu līmeni, ko tas uzskata par galveno problēmu.

Stellantis trešajā ceturksnī piegādāja 305 294 automobiļus, kas ir straujš kritums par 19,8 % salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn, un tas ir jau piektais ceturkšņa pārdošanas apjoma kritums ASV pēc kārtas.

Saskaņā ar autobūves nozares pētnieka Cox sniegto informāciju paredzams, ka autoražotāja kopējie ieņēmumi pēdējo trīs mēnešu laikā samazināsies par 21 %. Ceturkšņa pārdevumu pārskats sekoja pēc tam, kad nedēļas sākumā Francijas un Itālijas autoražotājs pārskatīja savas visa gada prognozes līdz 2024. gadam.

Stellantis šo samazinājumu skaidroja ar lēmumiem, kuru mērķis bija būtiski risināt Ziemeļamerikas darbības problēmas, kā arī ar globālās nozares apstākļu pasliktināšanos. Stellantis, kam pieder tādi pazīstami zīmoli kā Jeep, Ram, Chrysler, Dodge, Alfa Romeo un Fiat, trešajā ceturksnī piedzīvoja pārdošanas apjomu samazinājumu piecos no saviem sešiem galvenajiem zīmoliem.

Salīdzinājumā ar to pašu periodu pagājušajā gadā Jeep, Ram, Chrysler, Dodge un Alfa Romeo pārdošanas apjomi samazinājās attiecīgi par 6 %, 19 %, 47 %, 43 %, 43 % un 29 %. Fiat bija vienīgais zīmols, kura pārdošanas apjomi

Ņemot vērā nepārtraukto pārdošanas apjoma samazināšanos un ražošanas problēmas, Stellantis ir samazinājis izmaksas, samazinot darbinieku skaitu ASV un Eiropā. Uzstājoties uzņēmuma Ziemeļamerikas galvenajā mītnē, izpilddirektors Karloss Tavaress atklāja, ka kopš Fiat Chrysler un PSA Groupe apvienošanās 2021. gadā uzņēmums ir panācis izmaksu ietaupījumus 8,4 miljardu eiro apmērā.

Uzņēmums ir noteicis stratēģisko plānu līdz 2030. gadam palielināt ieņēmumus līdz 300 miljardiem eiro. Tomēr Stellantis ir ievērojami samazinājis savu darbības peļņas maržas mērķi 2024. gadam līdz 5,5 % līdz 7,0 %, kas ir zemāks nekā iepriekš prognozētais divciparu pieaugums.

Tā ir arī samazinājusi rūpniecības brīvās naudas plūsmas prognozi, tagad prognozējot, ka tā būs robežās no -5 līdz -10 miljardiem eiro, salīdzinot ar iepriekšējo aplēsi “pozitīva”.

Stellantis akcijas samazinājās līdz gandrīz divu gadu minimumam

Stellantis akcijas, kas martā sasniedza visu laiku augstāko līmeni – vairāk nekā 27 eiro -, kopš tā laika ir nokritušas par 90 %, trešdien noslēdzoties pie 12,41 eiro, kas ir zemākais punkts kopš 2022. gada oktobra. Stellantis šobrīd ir starp 10 sliktākajiem rādītājiem Euro Stoxx 600 indeksā, un tās akcijas šogad ir samazinājušās par 41 %.

2024.gada pirmajā pusgadā autoražotājs ziņoja par 85 miljardu eiro tīrajiem ieņēmumiem, kas ir par 14% mazāk nekā iepriekšējā gadā, un 5,6 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 48% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Stellantis 31. oktobrī publicēs datus par trešā ceturkšņa piegādēm un ieņēmumiem, un šis ir svarīgs notikums, kas, visticamāk, ietekmēs uzņēmuma turpmāko akciju kursu.

Leave a Comment