Līs kā no spaiņa: Meteorologs prognozē mainīgus laikapstākļus šai vasarai un gaidāms kas neparasts

Saskaņā ar jaunākajiem sinoptiķu datiem 2024. gada vasara solās būt ārkārtīgi neparasta un klimatisko anomāliju pilna.

Kā ziņo Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais vadītājs Vilfands, šajā vasarā gaidāms “klimatiskais murgs”, kas no jūnija līdz augustam sagaida lielāko daļu Austrumeiropas reģiona.

Pēc Vilfanda domām, gaidāmā vasara visā reģionā nebūs auksta. Gluži otrādi, Austrumeiropas reģionos, kā arī ziemeļu un ziemeļrietumu reģionos temperatūra būs augstāka par klimatisko normu.

Tests: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Spēcīgs karstums aptvers Baltijas jūras austrumu piekrasti. Šajos reģionos gaidāmi smagi ugunsnedrošas sezonas apstākļi, kas var izraisīt mežu ugu****rus un radīt bī***mu potenciālu.

67 gadu vecumā no šīs dzīves uz visiem laikiem uz viņsauli ir devies aktieris un talantīgs rakstnieks

Turklāt sinoptiķi brīdina par vēl nepieredzētu nokrišņu daudzumu pirmajos divos vasaras mēnešos. Jūnijā spēcīgi nokrišņi būs Baltijas jūras piekrastē.

Jūlijā rekordliels nokrišņu daudzums tiek prognozēts Baltijas valstīs. Līdz ar to Austrumeiropas iedzīvotājus sagaida vasara, kas būs pilna ar lielu karstumu un spēcīgām lietusgāzēm, kas var radīt nopietnas sekas dabai un cilvēku d***bai.

El Ninjo ir klimatiskā parādība, kas ietekmē globālos laikapstākļus, tostarp arī Latviju. El Ninjo var izraisīt siltākus un sausākus ziemas laikapstākļus Latvijā, jo tas maina atmosfēras cirkulāciju visā pasaulē.

Ziemas periodā var būt mazāk sniega un vairāk siltu dienu nekā parasti. Vasarā El Ninjo ietekme var būt mazāk izteikta, bet joprojām var izraisīt temperatūras svārstības un mainīgus nokrišņus.

Lasi vēl: VID pārstāvji atklāj, ka daļa iedzīvotāji tuvākajā laikā saņems dāvanu – kāda gan tā būs?

Latvijas klimats kļūst nedaudz nestabilāks, un var būt vairāk ekstremālu laikapstākļu, piemēram, intensīvas lietusgāzes vai karstuma viļņi. Šīs izmaiņas var ietekmēt lauksaimniecību, mežsaimniecību un citus ar laikapstākļiem saistītus aspektus Latvijā.

Līgo svētki Latvijā, kas tiek svinēti 23. jūnijā, parasti ir saistīti ar mainīgiem laikapstākļiem. Vēsturiski šajā laikā bieži vien ir silts un saulains laiks, ar gaisa temperatūru ap +15 līdz +25 grādiem pēc Celsija.

Tomēr nereti šajos svētkos var būt arī lietus un pērkona negaiss, jo jūnijs Latvijā ir laiks, kad bieži mainās laikapstākļi. Vakari un naktis var būt dzestri, tāpēc cilvēki nereti ģērbjas siltāk. Kopumā laikapstākļi Līgo svētkos ir neprognozējami, bet parasti tie ir pietiekami labi, lai baudītu svētku aktivitātes brīvā dabā.

Sinoptiķi atklāj kāds būs jūnija sākums – trakums! Lasi tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment