Līs kā no spaiņa: Meteorologs prognozē mainīgus laikapstākļus šai vasarai un gaidāms kas neparasts

Centrā norāda, ka nedēļas sākumā vēl būs siltas dienas un izveidosies pa kādam negaisa mākonim, taču, tuvojoties nedēļas izskaņai, gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Nedēļas otrajā pusē ciklonu ietekmē plašākā teritorijā gaidāms lietus, un pastiprināsies arī vējš.

Jūnija pirmā nedēļa sāksies ar siltu laiku, debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, un vietām, galvenokārt valsts centrālajos un austrumu rajonos, gaidāms lietus un pērkona negaiss.

Pirmdien, 3. jūnijā, negaisa laikā lokāli iespējamas stiprākas lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un krusa. Kopumā vējš būs lēns, un atsevišķos reģionos nakts un rīta stundās veidosies migla.

Naktī uz pirmdienu gaiss atdzisīs līdz +12…+17 grādiem, bet dienas laikā iesils līdz +21…+26 grādiem, lai gan piekrastē gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka.

Nedēļas vidū un beigās gaisa temperatūra sāks pazemināties, vietām būs spēcīgas lietusgāzes, un vējš kļūs stiprāks, kas radīs mainīgus un nepastāvīgus laikapstākļus visā valstī.

 

“La Niña” raksturīga zema temperatūra Klusā okeāna ekvatoriālajā daļā, un tā ir saistīta ar plūdiem un sausumu visā pasaulē, ziņo aģentūra “Reuters”.

Pasaules Meteoroloģijas organizācija paziņoja, ka “El Niño” fenomens, kuram raksturīga gaisa temperatūras paaugstināšanās uz Zemes, līdz šī gada beigām var atkāpties vēsākajai “La Niña”.

Meteorologu komanda skaidroja, ka “El Niño” raksturo okeāna virsmas temperatūras paaugstināšanās Klusā okeāna austrumu un centrālajā daļā, savukārt “La Niña” raksturīga zema temperatūra Klusā okeāna ekvatoriālajā daļā, kas ir saistīta ar plūdiem un sausumu visā pasaulē.

Zinātnieki lēš, ka pastāv 60% iespējamība, ka “La Niña” būs aktīva no jūlija līdz septembrim, taču viņi arī atzīmēja, ka ilgtermiņa klimata pārmaiņas turpināsies.

Lasi vēl: Trīs zīmes no 5. jūnija piedzīvos izaicinājumus, kas novedīs pie bagātības un jaunas kaislīgas mīlestības

Tas ir saistīts ar faktu, ka Zemes sasilšanas process siltumnīcefekta gāzu dēļ turpināsies. Ārkārtīgi augstā jūras virsmas temperatūra nākamajos mēnešos joprojām spēlēs būtisku lomu, piebilda speciālisti.

 

Leave a Comment