Leģenda: 99 gadu vecumā mūžībā devies nozīmīgs cilvēks sporta pasaulē

99 gadu vecumā mūžībā aizgājis Krievijas skolas “Maiņa” dibinātājs Dmitrijs Besovs. Par to savā oficiālajā mājaslapā paziņoja klubs “Zenit”.

Krievijas klubs izteica sirsnīgu līdzjūtību Dmitrija Nikolajeviča ģimenei un draugiem. Siltus vārdus komandas sociālā tīkla “VKontakte” lapā atstāja arī “Zenit” fani.

“Mūžīgā piemiņā! Pateicos par lieliskās futbola vēstures radīšanu Sanktpēterburgas pilsētā!!! Būtu vērts radīt sporta skolu viņam par godu!!!”, “Līdzjūtību Dmitrija Nikolajeviča tuviniekiem”, “Leģenda!” – Šādus un vēl daudzus līdzīgus komentārus atstāj sociālo tīklu lietotāji.

Besovs piedzima 1924. gada 16. aprīlī Ļeņingradā, piedalījās Otrā pasaules karā, par ko tika apbalvots ar militāriem ordeņiem un medaļām. Pēc kara, 1951. gadā Dmitrijs strādāja par treneri Sevastopoles un Murmanskas armijas komandās, bet pēc četriem gadiem viņš atgriezās Ziemeļu galvaspilsētā – Ļeņingradā. Ņevas pilsētā Dmitrijs Besovs vienpadsmit gadus audzināja jaunos futbolistus “LenGORONO” skolā.

Viņš bija pazīstams ne tikai Krievijā, bet arī ārpus Krievijas robežām. Viņš bija piemērs daudziem arī sporta ļaudīm arī ārpus Krievijas. Cilvēki izsaka līdzjūtību un velta siltus vārdus Besova piemiņai.

Lasi vēl: Džūlija Vanga pačukst, kurām horoskopa zīmēm oktobrī gaidāms mega finansiālā veiksme

Kad sešdesmitajos gados “Zenit” veterāni viens pēc otra noslēdza savu spēlētāju karjeru, noskaidrojās, ka nav neviens, kas spētu viņus aizvietot – vieni futbolisti pārāk jauni un nepieredzējuši, bet citi vienkārši neatbilst augstākās līgas standartiem. Tad vienā no Smoļnijas sapulcēm Besovam piedāvāja radīt specializētu futbola skolu, ko viņš arī izdarīja.

Leave a Comment