Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izziņo svarīgu info uz nākošo nedēļu!

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izziņo svarīgu info uz nākošo nedēļu par gaidāmajiem laikapstākļiem jau sākot ar pirmdienu. 

Latvijā vētras var būt dažādas, taču viena no spēcīgākajām, ko pieminējuši vēstures avoti, bija 2005. gada 1. maijā. Šajā dienā Latviju skāra ļoti spēcīgs vētras ciklons ar ārkārtīgi stipriem vējiem, kas sasniedza pat vairāk nekā 30 metrus sekundē.

Šī vētra bija saistīta arī ar plašiem bojājumiem, kā arī ar daudziem apgabaliem, kuros tika novērota elektroapgādes pārtraukšana. Tomēr tā nebūt nebija pēdējā.

Izpildi testu:

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 54%

0%

 

Kā sinoptiķi paziņo iedzīvotājiem ja gaidāma vētra?

Sinoptiķi parasti izmanto dažādus komunikācijas kanālus, lai brīdinātu iedzīvotājus par gaidāmajām vētrām un citiem nelabvēlīgiem laikapstākļiem. Šie brīdinājumi parasti tiek izplatīti caur vairākiem kanāliem, ieskaitot:

Valsts un reģionālās meteoroloģiskās dienestu tīmekļa vietnes un mobilās lietotnes, kurās publicēti brīdinājumi par vētrām, negaisiem un citiem laika apstākļiem.

Televīzijas un radio ziņu raidījumi, kurās var sniegt detalizētu informāciju par gaidāmajām vētrām un dot ieteikumus par drošības pasākumiem.

Lasi vēl: Saeima nākusi klajā ar informāciju saistībā ar ierobežojumiem alkohola tirdzniecībā! Lūk!

Sociālo tīklu platformas, kurās tiek publicēta aktuālā informācija un brīdinājumi no valsts meteoroloģiskajiem dienestiem vai citiem oficiāliem avotiem.

SMS brīdinājumi vai automātiskas telefona zvani, kas tiek nosūtīti iedzīvotājiem, kuri ir reģistrējušies saņemt ārkārtas situāciju brīdinājumus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izziņo svarīgu info uz nākošo nedēļu! Kas gaidāms?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment