Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izziņo svarīgu info uz nākošo nedēļu!

Brīvdienās kopumā laiks būs mierīgs un draudzīgs. Piektdien un sestdien gaidāms sauss un saulains laiks, bet svētdien dažviet varēs redzēt mākoņu segumu un īslaicīgi nelielu lietu. Vējš lielākoties būs mērens.

Naktīs gaisa temperatūra nokritīs līdz +5 līdz +10 grādiem, austrumos būs nedaudz vēsāk. Diennakts laikā termometrs rādīs +18 līdz +23 grādus, bet piekrastē un austrumu reģionos būs nedaudz vēsāks, aptuveni +10 līdz +15 grādi.

Nākamajā nedēļas sākumā laika nosacījumus turpinās noteikt anticiklons – mākoņi reti kur mīsies ar sauli, un kopumā laiks saglabāsies sauss.

 

Ar ziemeļu vēju sāks iet aukstāka gaisa masa, kas pakāpeniski pazeminās gaisa temperatūru. Dienās gaisa temperatūra svārstīsies no +7 līdz +14 grādiem, bet diennakts tumšajās stundās atsevišķos rajonos varēs novērot temperatūras kritumu līdz nullei.

Galvenokārt austrumos un dažās citās valsts teritorijas vietās paredzēta salna, it īpaši zāles virskārtā.

Lasi vēl: Mūžībā devies ļoti nozīmīgs cilvēks Latvijā; viņa darbs bija neatņemama sabiedrības sastāvdaļa

Centrs brīdina, ka UV indekss nedēļas nogales laikā vēl būs vidēji augsts, līdz ar to ieteicams izvairīties no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā.

 

Leave a Comment