Latvijas Valsts ceļi steigšus publisko svarīgu informāciju jau uz tuvāko laika posmu Latvijā!

Autovadītājiem jārēķinās ar sniega kārtas veidošanos uz ceļiem, kā arī iespējamām sniega kupenām, kas var apgrūtināt redzamību. Līdz ar to autovadītājiem vēlams saviem braucieniem atvēlēt papildu laiku, rūpīgi izvērtēt ceļa seguma stāvokli un atbilstoši pielāgot braukšanas ātrumu.

Sniega klātie ceļi tiks tīrīti un posmi, kas ir slideni, apstrādāti ar pretslīdes materiāliem. Ja sniegs nav notīrīts, sāli klāt nevajadzētu. Jāatzīst, ka ziemā uz ceļiem vienmēr būs neliels sniega daudzums satiksmes, ceļmalas avotu, transportlīdzekļu un novākšanas darbu rezultātā palikušā sniega dēļ.

Šie faktori arī veicina nelielu sniega un smilšu vai sāls sajaukšanos, kad sāls sāk iedarboties. Svarīgi ņemt vērā, ka snigšanas laikā sniegs uz ceļiem uzkrājas nepārtraukti, pat pēc apkopes darbiem.

Tiklīdz snigšana beidzas, ceļi tiek nekavējoties notīrīti, ievērojot prioritāru secību, nodrošinot pilnīgu sniega izvešanu. Tīrīšanas process parasti notiek laika posmā no trim līdz 24 stundām, vispirms liekot uzsvaru uz noslogotāko automaģistrāļu attīrīšanu. Savukārt grants ceļi tiek uzturēti ar sablīvēta sniega kārtu.

Lasi vēl: Sinoptiķi ziņo: Tas sāksies 12. janvārī un ilgs 12 dienas pēc kārtas

Pārvietošanās pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem rada ievērojamas problēmas visā valsts teritorijā, izņemot Aizkraukles, Rēzeknes, Madonas, Jēkabpils, Balvu un Alūksnes apkārtnes.

Lūdzam ziņot VSIA Latvijas Valsts ceļi par jebkādiem jautājumiem, kas saistīti ar izaicinošiem braukšanas apstākļiem vai citiem novērojumiem saistībā ar satiksmi un ceļa stāvokli.

To var izdarīt, zvanot uz bezmaksas diennakts informatīvo tālruni 80005555 vai sazinoties ar uzņēmuma oficiālajiem sociālo mediju kanāliem Twitter un Facebook.

 

Leave a Comment