Sinoptiķi ziņo: Tas sāksies 12. janvārī un ilgs 12 dienas pēc kārtas

Eiropas iedzīvotāji ir brīdināti par jaunu klimatisko periodu, kas gaidāms daudzos Eiropas reģionos. Tas sāksies 12. janvārī un ilgs 12 dienas. Daudziem šie laikapstākļi būs nepatīkams pārsteigums.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm tuvākajās dienās jaunas laikapstākļu anomālijas gaidāmas Austrumeiropā, kur vienlaikus ieradīsies bargs sals un spēcīgs sniegputenis, kas ir ārkārtīgi reta kombinācija.

Tādējādi, ja Baltijas valstīs pēc 25 un 30 grādu sala šobrīd notiek strauja sasilšana un termometru stabiņi pat vakarā sasniedz +2 grādus pēc Celsija, tad jau 12. janvārī situācija krasi mainīsies.

Kā aukstā laikā sasildīties?

Aukstā laikā sasildīšanās ir būtiska, lai saglabātu ķermeņa temperatūru un novērstu sasalšanu. Šeit ir daži ieteikumi, kā sasildīties aukstā laikā:

Adekvāta apģērbu izvēle: Nēsājiet apģērbu, kas nodrošina labu izolāciju un aizsargā no vēja un mitruma. Pārliecinieties, ka jums ir silti apavi, cepures, cimdi un citas siltuma saglabāšanas detaļas.

Slāņu apģērbs: Izmantojiet slāņu apģērbu sistēmu. Vairāki plāni slāņi ļauj regulēt ķermeņa temperatūru, pielāgojoties vides apstākļiem.

Arī interesanti: TV personība Ieva Adamss: “Katras 7 no 10 sievietēm, tiklīdz viņām būtu neierobežots naudas avots, bez domām izšķirtos”

Sildierīces: Lietojiet sildierīces, piemēram, termosiemas un siltuma līdzekļus. Tie var būt noderīgi īpaši ekstrēmos apstākļos vai ilgstošā laikā aukstumā.

Aktivitātes: Kustieties un uzturiet aktivitāti, lai saglabātu ķermeņa siltumu. Fiziskā aktivitāte palīdzēs saglabāt asins cirkulāciju un siltumu.

Gaisa temperatūra strauji atdzisīs līdz mīnus 18 grādiem pēc Celsija, un sāksies spēcīgas snigšanas. Nokrišņi Austrumeiropā būs ikdienas 12 dienas pēc kārtas, kas būs īsts pārbaudījums autovadītājiem, komunālajiem dienestiem un gājējiem.

Uz laika apstākļu uzlabošanos varam rēķināties tikai 24. janvārī, kad sals mitēsies un snigšana beigsies.

Lasi arī: Kāpostus sajaucam ar kefīru un iegūstam gardus slinkos pīrāgus: recepte no nabadzīga ebreja

Taču ciklons dosies uz austrumiem, un tā vietā stāsies anticiklons. Nedēļas nogale būs auksta, par 12-13 grādiem aukstāka nekā klimatiskā norma.

Kas Latvijā gaidāms jau drīzumā? 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment