Sinoptiķi ziņo: Tas sāksies 12. janvārī un ilgs 12 dienas pēc kārtas

Sestdienas, 13. janvāra, vakarā debesis skaidrosies. Vakara sākumā atsevišķos rajonos, īpaši dienvidaustrumu rajonos, joprojām snigs un snigs. Minimālā gaisa temperatūra sestdienas rītā būs no -5 līdz -8 grādiem Kurzemes piekrastē un no -18 līdz -23 grādiem valsts austrumu daļā.

Sestdienas vakarā gaidāms, ka Latvijai no ziemeļrietumiem pietuvosies gaidāms ciklons, kas pēc tam ietekmēs laika apstākļus līdz otrdienai. Paredzams sniegputenis, dažos reģionos stiprs sniegs un putenis.

Visas šīs nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā tiek prognozēts, ka gaisa temperatūra galvenokārt svārstīsies robežās no 0 līdz -15 grādiem. Nākamās nedēļas laikā tiek prognozēts snigšana.

 

Mākoņu ienākšana no jūras atsevišķos rajonos izraisīs pamatīgu snigšanu. Turklāt ir sagaidāma iespējama gaisa temperatūras pazemināšanās. Debesīm skaidrojoties, atsevišķās vietās termometri var reģistrēt temperatūru zem -20 grādiem.

Lasi arī: Kāpostus sajaucam ar kefīru un iegūstam gardus slinkos pīrāgus: recepte no nabadzīga ebreja

Sagaidāms, ka ceturtdien vēja brāzmas ar pārtraukumiem visas dienas garumā sasniegs ātrumu 13-19 metri sekundē. Lielākie vēja ātrumi gaidāmi piekrastes rajonos un valsts austrumu reģionā.

Vakara stundās būs pārsvarā mākoņains laiks, ko pavadīs nokrišņi lietus un sniega veidā daudzās vietās. Gaisa temperatūra gaidāma no -1 līdz +3 grādiem.

Visas dienas garumā mākoņu sega izklīdīs, ļaujot saulei izgaismot apkārtni. Dažādos reģionos īslaicīgi var snigt un putināt. Atmosfēra pamazām kļūs vēsāka, ceturtdienas vakarā paredzamajai minimālajai temperatūrai no -3 grādiem Kurzemes piekrastes rajonos līdz -10 grādiem valsts austrumu rajonos.

 

Leave a Comment