Latvijas Valsts ceļi steigšus publisko svarīgu informāciju jau uz tuvāko laika posmu Latvijā!

LVC izplata svarīgu informāciju autovadītājiem jau uz tuvāko laiku jau sākot ar šo vakaru. Tiek atklāts, ka šis laiks noteikti nelutinās jo īpaši autovadītājus. Kas gaidāms? 

Cikloniskā zona, t. i., pazemināta atmosfēras spiediena zona, tagad ir ļoti plaša. Tajā var veidoties vairāki centri. Šajā gadījumā katrā brīdī izšķirošā loma var būt vienam vai otram centram. Ceturtdien bija trīs no tiem.

Šonedēļ Austrumeiropā bija sasilšana līdz plus četriem grādiem. Prognozes liecina, ka šādi laikapstākļi ilgi neturpināsies, un jaunā nedēļa atkal atnesīs stipru salu.

– Laikapstākļu rakstura izmaiņas ir saistītas ar to, ka dienvidu ciklonu atmosfēras frontēm ir Vidusjūras raksturs. Tie atnesa karstuma uzplūdus un snigšanu no neliela līdz mērenam. Tomēr nu gaidāms ir kas skarbāks.

 

Lasi vēl: Pārstāvji iedzīvotājiem lūdz būt uzmanīgiem, jo strauji izplatās krāpniecības veids, kurā cilvēki zaudē simtiem euro!

Kā autovadītājus ietekmē ziema?

Ziema var ievērojami ietekmēt autovadītājus un ceļu satiksmi. Šeit ir dažas ziņas par to, kā ziema var ietekmēt autovadītājus:

Slikta laika apstākļi: Sniegs, ledus, nokrišņi un sala var radīt grūtības uz ceļiem. Slikta redzamība un slidena virsma palielina avariju risku. Autovadītājiem ir jāpielāgo savs braukšanas stils un jāuzņemas papildu piesardzība.

Ledus: Ledus uz ceļa var radīt bīstamas situācijas, it īpaši, ja tas ir neredzams. Tas var izraisīt slidenas ceļu virsmas un nelabvēlīgu saķeri. Tas prasa lēnāku braukšanu, samazinot ātrumu un saglabājot lielāku distances starp automašīnām.

Šodien, plkst.12.00, sniega klātbūtne uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem sagādājusi izaicinājumus braukšanai. Apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai atsevišķās Latgales un Vidzemes vietās.

Meteorologi izplatījuši brīdinājumu, ka snigšana saglabāsies visas dienas garumā, atsevišķos rajonos gaidāma spēcīga snigšana, tomēr vistrakākais gaidāms ir tieši vakarā un naktī. Kas tieši gaidāms? 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment