Latvijas sinoptiķi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku tuvākajās dienās! Ir jāgatavojas!

Latvijas sinoptiķi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku tuvākajās dienās! Ir jāgatavojas un noteikti jāņem vērā esošā informācija par nākošo dienu gaitu. 

Svētdienas naktī debesis būs pārsvarā skaidras un nokrišņi maz iespējami, pūtīs lēns vējš. Minimālā gaisa temperatūra būs no +9 līdz +17 grādiem.

Svētdien sagaidāms pārsvarā saulains laiks, tomēr dažviet, īpaši valsts rietumu un ziemeļaustrumu daļā, varētu būt īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, Kurzemē sagaidāms arī mērens dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs no +25 līdz +29 grādiem, piekrastē būs vēsāk. Pirmdienas naktī debesis būs lielākoties skaidras, nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs austrumu, dienvidaustrumu vējš ar ātrumu no 0 līdz 4 metriem sekundē.

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 72%

0%

Minimālā gaisa temperatūra būs no +10 līdz +17 grādiem. Pirmdien būs saulains laiks, bet dienas otrajā pusē dažviet iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs dienvidu vējš ar ātrumu no 1 līdz 6 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra sasniegs no +25 līdz +30 grādiem, piekrastē būs vēsāk. Otrdienas naktī debesis būs maz mākoņainas, nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs dienvidaustrumu vējš ar ātrumu no 0 līdz 4 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra būs no +10 līdz +18 grādiem.

Otrdien sagaidāms visai saulains laiks, taču vietām, īpaši austrumu novados, iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs pārsvarā dienvidu vējš ar ātrumu no 1 līdz 6 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs no +26 līdz +30 grādiem, piekrastē būs vēsāk.

Lasi vēl: Diemžēl skumja sēru vēsts pāršalc arī Latviju; uz debesu valstību ir devusies ļoti talantīga personība

Pēdējās dienās laiks bija vasarīgi silts ar sauli visā valsts teritorijā, un vietām izveidojās negaisa mākoņi, kas atnesa lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un lokāli pat krusu.

Nākamajās dienās gaidāmi līdzīgi laika apstākļi – sauli ik pa laikam aizklās mākoņi, vietām atkal veidosies lietus un negaisa mākoņi. Gaiss saglabāsies vasarīgi karsts, daudzviet dienas laikā temperatūra būs +24…+29 grādu robežās, vietām pat līdz +30 grādiem, vien piekrastē būs nedaudz vēsāks.

Naktīs gaisa temperatūra būs silta, termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +10…+18 grādiem.

Neskatoties uz biežāk redzamajiem mākoņiem un ilgi gaidīto lietu no pirmdienas, gaisa temperatūra joprojām būs augsta – nedēļas sākumā tā pārsvarā sasniegs +25…+30 grādus. Tomēr nedēļas otrajā pusē pakāpeniski ieplūdīs nedaudz vēsāka gaisa masa, tādēļ plašākā teritorijā dienas laikā temperatūra vairs nepārsniegs +25 grādu atzīmi.

Kā zināms ir izsludināts brīdinājums par gaidāmo laiku jau šajā naktī un rītā – ko mēs sagaidīsim? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment