Latvijas sinoptiķi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku tuvākajās dienās! Ir jāgatavojas!

Šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ termometra stabiņš Latvijā pakāpsies vēl augstāk, prognozē sinoptiķi.

Maija pēdējā sestdiena un svētdiena solās būt pārsvarā saulainas, vietām parādīsies gubu mākoņi, kas atnesīs īslaicīgu lietu, bet dažviet iespējamas intensīvas pērkona lietusgāzes ar krusu. Lielāka nokrišņu iespēja tiek prognozēta Kurzemē. Vējš pārsvarā būs lēns.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā būs +9..+17 grādi, līdzīgi kā iepriekšējās diennaktīs. Pēcpusdienās gaiss sakarsīs līdz +25..+29 grādiem, un vietām piekrastē temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka.

Nākamnedēļ laikapstākļi būs līdzīgi, ar karstākajām dienām, kad gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +26..+31 grādam. Katru dienu iespējamas lokālas pērkona lietusgāzes, un valsts lielākajā daļā pastiprināsies sausums.

Saskaņā ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra datiem vidējā gaisa temperatūra nākamnedēļ būs aptuveni septiņus grādus virs normas. Jūnijs var kļūt par vienu no karstākajiem mēnešiem Latvijas vēsturē.

 

Lai izvairītos no saules dūriena, ir svarīgi ievērot vairākus piesardzības pasākumus. Pirmkārt, ierobežojiet uzturēšanos tiešos saules staros, īpaši dienas vidū, kad saules starojums ir visintensīvākais.

Centieties pavadīt laiku ēnā, lai mazinātu saules iedarbību. Ja tomēr jāatrodas ārā, valkājiet vieglu, gaišu un elpojošu apģērbu, kas aizsargā ādu no saules. Cepure ar platu malu un saulesbrilles ar UV aizsardzību arī ir būtiski aksesuāri.

Lasi vēl: 55 gadu vecumā aizsaulē devies aktieris; diemžēl viņš bija ceļā uz filmēšanos, bet to nesasniedza

Regulāri uzklājiet saules aizsargkrēmu ar augstu SPF, atkārtojot uzklāšanu ik pēc divām stundām vai pēc peldēšanās un svīšanas. Dzeriet daudz ūdens, lai novērstu dehidratāciju, jo tas palīdzēs organismam regulēt temperatūru.

 

Leave a Comment