”Latvijas pasts” visiem saviem klientiem izziņo nesenos jaunumus: ”Mūs visus gaida pārmaiņas”

No 2023. gada aprīļa Latvijas Pasta nodrošinātās Pasta norēķinu sistēmas (PNS) klienti varēs izmantot VISA maksājumu debetkartes, kā arī mobilo lietotni “Latvijas Pasts Pay”.

PNS konts ļāvis cilvēkiem saņemt algu, pensiju, pabalstus un citus maksājumus, kā arī pārskaitīt naudu uz juridiskiem un privātiem kontiem pasta nodaļās un kredītiestādēs.

Tagad cilvēki kontu var izmantot arī, lai apmaksātu rēķinus par īri, komunālajiem pakalpojumiem un citiem pakalpojumiem.

No šī brīža PNS tiks piesaistīta arī debetkarte, ar kuru būs iespējams norēķināties par precēm un pakalpojumiem fiziskiem uzņēmumiem un tiešsaistē (ja karte reģistrēta drošiem darījumiem (VISA Secure) plkst. internetā), kā arī izņemt naudu no jebkura bankomāta.

 

Pasta norēķinu sistēmai šobrīd ir aptuveni 100 000 klientu, un sagaidāms, ka daļa no viņiem arī izvēlēsies saņemt maksājumu kartes.

Lasi vēl: Vien 33 gadu vecumā aizsaulē dodas pasaulē zināms izcils sportists; arī Latvijā izcīnījis vairākas uzvaras

Klienti varēs izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāku maksājumu karti neatkarīgi no tā, vai būs jāizņem skaidra nauda bankomātā vai vienkārši jāveic maksājumi tirdzniecības vietās vai tiešsaistē.

 

Leave a Comment