Latvijas meteorologi beidzot paziņo, kad varēsim baudīt pavasarīgo saulīti; vietām pat virs +12

Latvijas meteorologi beidzot paziņo, kad varēsim baudīt pavasarīgo saulīti. Latvijā vietām gaidāmi pat virs +12 grādiem. Saulīte sāks mūs lutināt, bet vai sniegputenis tiešām beidzot atkāpsies?

Kad parasti pienāk pavasaris?

Latvijā vidēji iestājas pavasaris marta un aprīļa mēnešos. Šajā laikā sāk aktīvi zaļos koki un parādās pirmie pavasara ziedi un pumpuri. Laika apstākļi pavasarī Latvijā var būt mainīgi, bet pavasarim raksturīgas augošas temperatūras, ilgākas dienas un biežāki nokrišņi, kas veicina dabas atdzišanu un jaunu augu izaugsmi.

Pavasarī arī palielinās dienas gaismas ilgums, un tas veicina zāles zaļumu, koku pumpuru ziedus un citu augu aktivitāti. Pavasarī Latvijā var būt arī īslaicīgi aukstāki laika apstākļi, tostarp sniega krišana, bet parasti tas ir pārejas periods starp ziemu un vasaru, kad dabā notiek aktīva dzīves atmoda.

 

Zināms, ka meteorologi ir paziņojuši, ka teju, teju pavasaris mūs sasniegs. Kad tas būs?

Iepriekšējās nedēļas laikā Latvijā laikapstākļi bija mainīgi, jo valsti šķērsoja daudzas nokrišņu zonas. Turklāt atsevišķos rajonos jau ir novērots meteoroloģiskā pavasara iestāšanās.

Gaidāms, ka nākamajā nedēļā, temperatūrai paaugstinoties, nokrišņi būs pārsvarā, kas novedīs pie pārejas no sniega uz lietu. Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, nedēļas vidū gan dienā, gan naktī sasniegs virs sasalšanas punkta.

Lasi vēl: No Šodienas Latvijā ir aizliegts braukt ar šādām automašīnām; Ja tas netiks ievērots, Jūsu automašīnas tiks konfiscētas

Nedēļas noslēgumā atmosfēras temperatūrai ir iespēja paaugstināties līdz +10 grādiem vai pat mazliet virs. Līdz ar to atlikušā sniega uzkrāšanās daudzās vietās samazināsies. Līdz ar to meteoroloģiskā pavasara iestāšanās pamazām paplašināsies dažādos Latvijas reģionos.

Pirmdienas vakars saglabāsies samērā auksts, ar mākoņainām debesīm. Visas dienas garumā nokrišņu iespējamība būs minimāla, tikai vakara gaitā dienvidrietumu rajonos nedaudz snigs.

Gaidāms, ka naktī temperatūra svārstīsies no -1 līdz -6 grādiem pēc Celsija, lai gan atsevišķos reģionos austrumos temperatūra var sasniegt pat -14 grādus pēc Celsija.

 

Tomēr sinoptiķi pastāsta arī par nepatīkamāko gaidāmo ziņu – lasi tālāk

Leave a Comment