“Mēs Beidzot esam saskaitīti!” Kāds tad šobrīd ir Latvijas iedzīvotāju īstais kopskaits?

Kādu brīdi jau tiek runāts par to, cik tad Latvijā īsti ir iedzīvotāji. Beidzot iedzīvotāji atkal ir saskaitīti un īstais cipars ir zināms! Vai Jums maz ir nojausma kāds tad šobrīd ir Latvijas iedzīvotāju īstais kopskaita cipars? Diezin vai!

Kas īsti ir Latvijas Centrālā statistikas datu pārvalde?
Latvijas Centrālā statistikas datu pārvalde (CSB) ir Latvijas Republikas valsts iestāde, kas specializējas datu apkopošanā, analizēšanā un publicēšanā statistikas jomā. Tās galvenais uzdevums ir nodrošināt valsts statistikas datu iegūšanu un sniegt uzticamu informāciju par Latvijas sabiedrību, ekonomiku, vidi un citiem svarīgiem aspektiem.

CSB savā darbībā apkopo un analizē dažādus statistikas datus, tai skaitā iedzīvotāju skaita, ekonomikas rādītājus, sociālos faktorus, izglītības un veselības datus u.c. Šī informācija ir svarīga, lai valsts varētu veikt stratēģiskus lēmumus un plānošanu dažādās politikas jomās.

CSB regulāri publicē statistikas atskaites un ziņojumus, kas ir pieejami gan sabiedrībai, gan dažādām valsts iestādēm. Šī informācija tiek izmantota ekonomikas pētniecībā, politikas veidošanā, uzņēmējdarbības plānošanā un citos lēmumu pieņemšanas procesos.

Nesen tika izdoti jauni dati no Centrālās statistikas pārvaldes (CSB), sniedzot iespēju iegūt informāciju par jaundzimušo un aizgājušo skaitu, noslēgto laulību skaitu un Latvijas iedzīvotāju kopējo skaitu uz 2024. gada 1. janvāri. Šie jaunie statistikas dati atklāj svarīgu ieskatu demogrāfiskajā situācijā valstī un sniedz pamatu vairākām detaļām par iedzīvotāju dinamiku un sabiedrības attīstību.

Tomēr laiks atgriezties pie tā, cik tad īsti mēs esam saskaitīti un kādi ir šie dati ņemot vērā ar pagājušo gadu. Kā izrādās, tad situācija ir krietni sliktāka, nekā varēja cerēt un lūk kādēļ!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment