Latvijai atkārtoti tuvojas spēcīga stihija, kura gaidāma šodien pēcpusdienā konkrēti šajos reģionos!

Latvijai atkārtoti tuvojas spēcīga stihija, iespējams pat spēcīgāka nekā pirms pāris dienām tika novērota Bauskā. Zināms, ka tā pietuvosies šodien pēcpusdienā konkrēti šajos Latvijas reģionos!

Pūtīs viegls līdz mērens austrumu vējš, kas zem negaisa mākoņiem brāzmās pastiprināsies līdz 20 m/s. Gaiss iesils līdz +25…+29°, rietumu rajonos +20…+25°.

Rīgā būs mainīgi mākoņi ar sauli, vakarā sagaidāmas stipras pērkona lietusgāzes un iespējama krusa. Pūtīs viegls līdz mērens austrumu vējš, negaisa laikā kļūstot brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra būs +27…+29°.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Sestdien, 13. jūlijā, no pēcpusdienas valstī prognozēts pērkona negaiss, kas vietām var būt ar ļoti stiprām lietusgāzēm un spēcīgām vēja brāzmām, informē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izplatījuši brīdinājumu, ka vietām vēja brāzmas var sasniegt 20-24 metrus sekundē, kā arī iespējama lielgraudu krusa.

Soctīklos strauji izplatās paziņojumi par gaidāmo pēcpusdienas vētru. Iedzīvotājus lūdz vētras laikā palikt iekštelpās un nostiprināt priekšmetu, lai tos ar stiprajām vēja brāzmām nepaceļ gaisā.

Negaiss virzās no Lietuvas un Latvijas robežu. Šobrīd apdraudētajos reģionos ietilpst Zemgale, Latgale, Sēlija. Iedzīvotājiem jāseko līzi jaunākajai informācijai.

Lasi vēl: Nakts no 16. uz 17. jūliju būs īpaši maģiska, jo īpaši ūdens. Kādi rituāli jāveic šajā enerģētiski spēcīgajā laikā

Uz doto momentu oranžais brīdinājums ir izplatīs visā Latvijā. Vietām ar ļoti stiprām vēja brāzmām, spēcīgu lietu un lielgraudu krusa. Arī svētdienas rītā šis brīdinājums ir spēkā.

Laika ziņu speciālists uzsver, ka jāseko līdzi informācijai, jo dažviet ir iespēja, ka brīdinājums var tikt pacelts uz augstāko – sarkano brīdinājumu.

Laika ziņu speciālists atgādina, ka negaiss var sākties pēc pusdienām, tuvāk pēcpusdienai. Dinamika ir ļoti spēcīga un mainīga. Atmosfērā būs liels mitruma daudzums, tieši šis ir izšķirošais faktors negaisa veidošanai.

 

Leave a Comment