Latviešu meteorologs paziņo: ”Par ātri vien priecājaties, ziema atgriežas un pie tam barga”

Kāds Latvijas meteorologs nācis klajā ar ļoti neiepriecinošām ziņās par gaidāmo laiku jau pavisam drīz. Viņš stāsta, ka cilvēki krietni par ātri jau sapriecājušies par siltumu, tomēr vēl ziema neatkāpsies. 

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē “Twitter” dalījies ar laika prognozi maija pirmajai pusei, tomēr tā nebūt nav iepriecinoša. Viņš ir pārliecināts, ka ziema nav atkāpusies un gaidāmi vēl bargi sali jau pavisam drīz.

Tik liels sals šajos datumos Latvijā nav reģistrēts vēl nekad iepriekš. Izskatās, ka šis būs rekords. Daudzi Latvijas iedzīvotāji gan ir ļoti apbēdināti, jo ir sākuši jau rosīties un pildīt dārza darbus.

Viņš atgādina, ka naktī uz 1.maiju saullēktā daudzviet Latvijā bija jau -1..-3 grādi, tomēr sals tikai pieņemsies spēkā un diemžēl ir gaidāms, ka apsals daudzi augi, koki un krūmi.

Tādēļ iespējams, ka šis gads nebūs ražīgs. 4.maijā sāksies bargāks aukstuma vilnis visā Latvijā , un 5.-7.maijā gaisa temperatūra var noslīdēt līdz pat -6 grādiem, tik liels sals šajos datumos Latvijā līdz šim nav reģistrēts.

Lasi vēl: WhatsApp pirms īsa brīža laidis klajā sen gaidītu funkciju, tomēr visiem telefoniem tā nebūs pieejama

Negatīva un ļoti auksta gaisa temperatūra vietām gaidāma pat astoņu stundu garumā, var nosalt augi neapkurinātās siltumnīcās, ārā var nosalt dažu koku, krūmu un daudzgadīgo puķu jaunie dzinumi, tulpju ziedi u.c. Diemžēl ziema vēl nav atkāpusies pavisam.

 

Leave a Comment