Laimīgākie bērni dzīvo Nīderlandē: 6 lietas, ko nedara viņu vecāki

Pazīstamā holandiešu bērnu psiholoģe Veronika van der Kleija, kura ir novērojusi dažādus audzināšanas stilus daudzās pasaules kultūrās, norāda, ka tieši holandiešu bērni ir laimīgākie pasaulē.

Viņa daudzus gadus ir strādājusi un konsultējusi ģimenes ar bērniem Nīderlandē un ir konstatējusi, ka tieši vecāki šajā valstī rīkojas atšķirīgi. Lūk, 6 lietas, ko vecāki Nīderlandē cenšas nedarīt!

Viņi nekad neizmanto automašīnas, ja var braukt ar velosipēdu

Nīderlandē valda milzīga riteņbraukšanas kultūra, un tā sākas jau agrā bērnībā. Tiklīdz bērns spēj apsēsties, viņš tiek piesprādzēts vecāku velosipēdam un brauc ar to jebkādos laikapstākļos.

Braukšana ar velosipēdu cauri vētrai, valkājot atbilstošu lietus apģērbu, māca bērniem, ka neatkarīgi no tā, ar kādiem šķēršļiem viņi saskaras savā dzīvē, viņi var tos pārvarēt.

Tas arī māca neatkarību. Kad lielākajai daļai bērnu aprit 9-10 gadi, vairums vecāku uztic viņiem braukt ar velosipēdu uz skolu vai pie draugiem patstāvīgi. Šī brīvība un uzticēšanās palīdz pusaudžiem kļūt patstāvīgiem, pašpietiekamiem un pārliecinātiem pieaugušajiem.

Viņi nekad neuzkrītoši neuzrauga savus bērnus

Ļoti bieži ir redzams, ka holandiešu bērni brīvi skraida pa rotaļu laukumu bez īpašas uzraudzības. Vecāki lielākoties sēž uz soliņa un klusi sarunājas savā starpā, kamēr viņu bērni visur rāpjas, skraida un gāžas.

Nīderlandē bērni jau no mazotnes tiek mudināti pētīt apkārtējo pasauli, ticēt sev un vienkārši notraukt putekļus, kad viņi nokrīt.

Lasi vēl: Pēc šiem augiem nekad dobē nestādiet ziemas ķiplokus: šī kļūda dārzniekiem laupīs visu ķiploku ražu

Vecāki nekad nestrādā vairāk par 40 stundām nedēļā

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc holandieši ir tik laimīgi, ir tas, ka viņi augstu vērtē darba un privātās dzīves līdzsvaru.

Pētījumi liecina, ka gandrīz puse Nīderlandes darbaspēka strādā nepilnu darba laiku. Turklāt holandiešu vecāki katru nedēļu ņem vismaz vienu brīvu dienu, lai pavadītu to kopā ar bērniem.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Pavadot šo laiku mājās, bērniem ir vairāk vietas aktivitātēm, spēlēm, pulciņiem, sportam vai papildu laikam, ko veltīt atpūtai kopā ar vecākiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment