Laimīgākie bērni dzīvo Nīderlandē: 6 lietas, ko nedara viņu vecāki

Viņi nekad neietur pārāk daudz atsevišķas maltītes no bērniem

Nīderlandē vecāki cenšas ēst kopā vismaz reizi dienā katru dienu. Tas ir laiks, kad ģimenes locekļi var socializēties un pārrunāt aizvadīto dienu.

Saskarsmes sajūta uzlabo visu ģimenes locekļu garīgo labsajūtu un veicina laimīgāku, emocionāli līdzsvarotāku bērnu veidošanos.

Vecāki nekad neaizmirst par dienas kārtību

Holandiešu vecāki tiek mudināti nodrošināt “rust, reinheid, regelmaat”, kas aptuveni tulkojams kā “atpūta, tīrība un struktūra”, jau no bērnu piedzimšanas brīža.

Holandiešu bērniem pastāvīgi tiek nodrošināts skaidrs dienas grafiks, kas mazajiem nodrošina vairākus miega brīžus un par prioritāti izvirza stabilitāti. Lai bērni gūtu panākumus, viņiem ir nepieciešama struktūra, paredzamība, atpūta un higiēna. Tas palīdz viņiem justies droši un ērti, iepazīstot nezināmo.

Viņi nekad nesaka, ka viņu viedoklis ir noteicošais

Vecāki vēlas, lai viņu bērni justos redzami un uzklausīti. Viņi iesaista savus bērnus lēmumu pieņemšanā, tiklīdz viņi sāk saprast valodu un sazināties.

Šādā veidā bērni jau no mazotnes mācās vienoties un noteikt savas personīgās robežas. Ja viņi jautā savu bērnu viedokli un patiesi uzklausa viņus, bērniem ir lielāka iespēja attīstīt pozitīvu pašvērtējuma izjūtu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Holandiešu vecāki arī nevairās runāt par tādām neērtām tēmām kā intīmās attiecības, toksiskas vielas un dzimums. Viņi saprot, ka pieņemt bērnus tādus, kādi viņi ir patiesībā, ir viss, kas viņiem patiešām ir nepieciešams, lai izaugtu par pārliecinātiem, laimīgiem un līdzsvarotiem pieaugušajiem.

 

Leave a Comment